Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει και αυτή στην προσπάθεια συλλογής τροφίμων για την αποστολή βοήθειας προς τους πληγέντες πυρόπληκτους στην Περιφέρεια Αττικής και συντονίζει το έργο συλλογής τροφίμων.

Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες ή εταιρείες, μπορούν να προσκομίσουν τα προϊόντα που επιθυμούν να διαθέσουν στην κεντρική αποθήκη της Περιφέρειας Κρήτης, που βρίσκεται επί των οδών Μάχης Κρήτης και Ελύρου, στο Ηράκλειο.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, τα τρόφιμα θα συγκεντρωθούν στο Διοικητήριο, επί της οδού Πολυτεχνείου και για την περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, στα ΚΑΠΗ του δήμου, το κοινωνικό παντοπωλείο και την κοινωνική υπηρεσία.

Η παραλαβή των προϊόντων θα γίνεται στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τις ημέρες Τετάρτη 25, Πέμπτη 26, Παρασκευή 27 και Δευτέρα 30 Ιουλίου, από τις 8 το πρωί, έως και τις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ στις υπόλοιπες Π.Ε. έως και την Παρασκευή 27/07.

Tην ίδια στιγμή την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων εκτός αυτών που έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, συμμετέχοντας στο τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα των πρόσφατων πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.

Με κοινή τους δήλωση, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χανίων εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και την οδύνη τους για τα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική, και συλλυπούνται τις οικογένειές τους.

Παράλληλα, η Π.Ε Χανίων καλεί όλους τους φορείς, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες του νομού να συμβάλλουν στη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης που θα σταλούν στους πυρόπληκτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τα είδη πρώτης ανάγκης που θα συγκεντρωθούν είναι:

Εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης κατανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές ) και γάλατα μακράς διάρκειας που διατηρούνται εκτός ψυγείου

Ο τόπος συγκέντρωσης των ειδών θα είναι το Πνευματικό Κέντρο Χανίων κατά τις ώρες 9 π.μ. – 3:30 μ.μ, την Πέμπτη 26/07, την Παρασκευή 27/07 και το Σάββατο 28/07.