Μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το έργο της ΑΕΚ στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η Ενωση θα τεθεί αντιμέτωπη με μία εκ των Σέλτικ – Ρόζενμποργκ! Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του συγκεκριμένου ζευγαριού, στο οποίο οι Σκωτσέζοι είναι το ξεκάθαρο φαβορί.

Οπως και να έχει πάντως, μιλάμε για δύο ομάδες με ιστορία και εμπειρία στην Ευρώπη, που δεν θα είναι απλό να τεθούν εκτός συνέχειας του θεσμού.Η Ενωση ωστόσο ήδη από χθες προετοιμάζεται για αυτή τη διπλή αναμέτρηση, μέσω της οποίας θα μπορεί να εξασφαλίσει την… παράταση στο όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά παράλληλα και τη δεδομένη συμμετοχή της, τουλάχιστον στους ομίλους του Europa League.Το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ με μία εκ των Σέλτικ – Ρόζενμποργκ θα γίνει εκτός έδρας στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Αυγούστου και η ρεβάνς στις 14 του ίδιου μήνα στην Αθήνα. Ενα στοιχείο που είναι θετικό για την ΑΕΚ, μιας και σε περίπτωση που πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς θα μπορεί να παλέψει με τον κόσμο στο πλευρό της για την πρόκριση στη ρεβάνς.

Δεν χρειάζονται συστάσεις

Αμέσως μετά τα… νεότερα που ήρθαν από τη Νιόν, ο Μαρίνος Ουζουνίδης σχολίασε την κλήρωση της ΑΕΚ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ μέσω δηλώσεών του στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ. Ο εβρίτης τεχνικός είπε πως όποια από τις δύο ομάδες κι αν τεθεί απέναντι στην Ενωση θα βάλει… δύσκολα στους Κιτρινόμαυρους, ωστόσο, όπως σημείωσε, σε αυτό το επίπεδο εύκολοι αντίπαλοι δεν υπάρχουν.

«Οι πιθανοί αντίπαλοί μας δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς είναι ομάδες πολύ γνωστές στην Ευρώπη. H Σέλτικ είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια Σκωτίας και μια ομάδα με παίκτες αξίας που έχουν εμπειρία από τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Είναι μια ομάδα που αρχίζει το πρωτάθλημά της στις 4 Aυγούστου ενώ μπαίνει πριν από εμάς στις μάχες του Champions League, γεγονός που την υποχρεώνει να είναι πολύ έτοιμη αυτή την εποχή.

H Ρόζενμποργκ είναι μια ομάδα με επίσης μεγάλη διαδρομή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με πολλές συμμετοχές κατά το παρελθόν σε ομίλους Champions League και δεν μπορείς ποτέ να την αγνοείς. Είναι πρωταθλήτρια Νορβηγίας τα τελευταία χρόνια ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή την εποχή το πρωτάθλημά της βρίσκεται στα μισά του και αυτό σημαίνει ότι η Ρόζενμποργκ είναι σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό» είπε αρχικά ο Ουζουνίδης.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε τα εξής: «Θα παρακολουθήσουμε τους δύο αγώνες για τα προκριματικά του Champions League ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες και θα διαμορφώσουμε πολύ πιο συγκεκριμένα συμπεράσματα για την κατάσταση και τη δυναμικότητά τους.

Βέβαια, σε αυτό το επίπεδο ξέρουμε ότι δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος και ότι θα πρέπει και εμείς να δείξουμε τον καλύτερο δυνατό εαυτό μας ώστε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Για να προχωρήσεις στην Ευρώπη θα πρέπει σε κάποιες περιπτώσεις να αποκλείσεις και πολύ δυνατούς αντιπάλους».

Δεν πάει για στόπερ

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι θα είναι εκτός απροόπτου εκτός μάχης για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έρχονται λόγω της θλάσης που έχει υποστεί στον αριστερό τετρακέφαλο, ωστόσο αυτό δεν δείχνει ικανό να ανατρέψει τα δεδομένα στα μεταγραφικά της ΑΕΚ. Η Ενωση δεν θα κινηθεί τη δεδομένη στιγμή για την απόκτηση στόπερ, χωρίς πάντως να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εντάξει στην πορεία στο δυναμικό της έναν μέσο που θα μπορεί να αγωνιστεί και στα μετόπισθεν.

Προς το παρόν πάντως θέμα ενίσχυσης στην άμυνα δεν τίθεται για τον Δικέφαλο, που θα δώσει τις δύο πρώτες ευρωπαϊκές μάχες του με τους Οικονόμου, Λαμπρόπουλο, Τσόσιτς αλλά και τον Αλεφ (έχει αγωνιστεί ξανά εκεί στο παρελθόν) ως λύσεις για τις θέσεις των στόπερ.

Ανεβάζει ρυθμό ο Πόνσε

Σταδιακά αναμένεται να ανεβάσει στροφές ο Εζέκιελ Πόνσε που ακολουθεί καθημερινά μέρος του κανονικού προγράμματος της ΑΕΚ και γυμνάζεται και ατομικά. Ολο αυτό το διάστημα ήταν εκτός προπονήσεων και θα χρειαστεί χρόνο για να φτάσει στο 100%.