«Καταθέτω την ειλικρινή μου αλληλεγγύη και τα συλλυπητήρια στον Έλληνα συνάδελφο Νίκο Κοτζιά μετά τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές κοντά στην Αθήνα», γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Στεφ Μπλοκ. «Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τους οικείους τους» σημειώνει στην ίδια ανάρτηση ο κ. Μπλοκ.

Επίσης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με τον κ. Κοτζιά επικοινώνησε και ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ για να εκφράσει τα συλλυπητήρια, την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς τον ελληνικό λαό.

Με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών επικοινώνησε ακόμα και ο αντιπρόεδρος της πΓΔΜ Μπουγιάρ Οσμάνι, για να του εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του.

«Παρακολουθούμε κλονισμένοι και με προσοχή την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα», υπογραμμίζει σε επίσημη δήλωσή του ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι.

Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός εκφράζει αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό και τονίζει «ότι εγκρίθηκε ήδη η αποστολή δυο Καναντέρ της ιταλικής πυροσβεστικής».

«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε όλη την αναγκαία συνεργασία», υπογραμμίζει, τέλος, ο Ματτέο Σαλβίνι.