Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογο του Προκόπη Παυλόπουλο είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, καθώς επίσης και με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας συγκλονισμένος τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησης του και ο κυπριακός λαός, για την τραγωδία από την πύρινη λαίλαπα. Επίσης, ανέφερε ότι, αν ζητηθεί, η Κύπρος θα στείλει νέα αποστολή πυροσβεστών.

Τα πολιτικά κόμματα, με ανακοινώσεις τους, εκφράζουν τη θλίψη και τη συμπαράσταση στον ελληνικό λαό, στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες. Επίσης, εκφράζουν δύναμη και κουράγιο στους Έλληνες και Ελληνοκύπριους πυροσβέστες, που παλεύουν με τις πύρινες φλόγες και εύχονται να κατορθώσουν γρήγορα να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η πύρινη λαίλαπα ήταν πρωτοσέλιδο θέμα στις εφημερίδες, ενώ οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν από το πρωί εκπομπές και συνδέσεις με σταθμούς της Αθήνας.

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοίνωσε εκστρατεία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, για συλλογή ξηράς τροφής, ρουχισμού, κουβερτών και άλλων ειδών που θα σταλούν στην Ελλάδα για ανακούφιση των πληγέντων.

Εξάλλου, εισφορά ύψους 20.000 ευρώ για τα θύματα της τραγωδίας στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος απευθύνει έκκληση προς όλους να προσφέρουν για την ανακούφιση των πληγέντων καταθέτοντας σε λογαριασμούς που λειτουργούν παγκύπρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από