Συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα απέστειλε η γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, αναφορικά με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου της Υπηρεσίας Τύπου και Πληροφοριών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης (BPA) η Α. Μέρκελ αναφέρει χαρακτηριστικά στο τηλεγράφημα της:

«Aξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα για τις καταστροφικές πυρκαγιές δασικών εκτάσεων στη χώρα σας που προκάλεσαν μεγάλο αριθμό νεκρών. Η οδύνη των πληγέντων μας αγγίζει όλους.

Εξ ονόματος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης εκφράζω προς τις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων καθώς και στον ελληνικό λαό τη βαθύτατη συμπάθειά μας. Στους τραυματίες ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες η Γερμανία στέκεται γερά στο πλευρό των Ελλήνων φίλων μας. Σας διαβεβαιώνω για την ετοιμότητα υποστήριξής μας για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών.

Συμπάσχοντας σιωπηρά,

Άγγελα Μέρκελ

Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας».

Βάλτερ Στάινμαϊερ: Με συγκλόνισαν οι δραματικές εικόνες

Ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ- Σταϊνμάιερ εκφράζει τα συλλυπητήρια του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Με συγκλόνισαν βαθιά οι δραματικές εικόνες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα. Πολύς κόσμος έχασε τη ζωή του, τραυματίστηκε και έχασε το σπίτι και τα υπάρχοντά του» αναφέρει από την πλευρά του ο Γερμανός Πρόεδρος σε συλλυπητήριο μήνυμά του προς τον Έλληνα ομόλογό του, Προκόπη Παυλόπουλο και επισημαίνει: «Εμείς οι Γερμανοί πενθούμε εξαιτίας της τρομακτικής αυτής καταστροφής μαζί Σας, με τους οικείους και φίλους των θυμάτων, καθώς και με όλους τους Έλληνες. Ευχόμαστε σε όλα τα σωστικά συνεργεία την απαραίτητη δύναμη και αντοχή που απαιτείται για την αντιμετώπιση του δύσκολου αυτού έργου».

Επικοινωνία Μάας με Κοτζιά

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Ο κ. Μάας εξέφρασε στον κ. Κοτζιά την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό, που δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Την ίδια στιγμή ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter: «Οι σκέψεις μας είναι με όσους έχασαν τους αγαπημένους τους και τα σπίτια τους από τη φωτιά». Στην ίδια ανάρτηση απευθύνει «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που την καταπολεμούν και σώζουν ζωές με τις ηρωικές και ακούραστες προσπάθειές τους!».