Οι επίσκοποι της ιεράς συνόδου της καθολικής ιεραρχίας της Νικαράγουας εννοούν να συνεχίσουν να διαδραματίζουν ρόλο μεσολαβητών στην πολιτική κρίση που συγκλονίζει τη χώρα, παρά τις επιθέσεις της κυβέρνησης εναντίον της, δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής αρχιεπίσκοπος της Μανάγκουα, Σίλβιο Μπάες.

«Ασφαλώς, το να γίνονται εκκλήσεις για διάλογο αυτή την ώρα θα είναι δύσκολο εξαιτίας της συγκρουσιακής συμπεριφοράς της κυβέρνησης και της συκοφαντικής της γλώσσας απέναντι στην εκκλησία», δήλωσε ο Μπάες μετά τη λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ του Αρχαγγέλου, στην πρωτεύουσα της Νικαράγουας.

Παρ' όλ' αυτά «δεν θα σταματήσουμε, θα καλέσουμε εκ νέου σε διάλογο», πρόσθεσε ο ρωμαιοκαθολικός ιερωμένος.

Κατηγορεί τους επισκόπους

Ο πρόεδρος της χώρας Ντανιέλ Ορτέγα κατηγόρησε την Πέμπτη τους επισκόπους της ιεράς συνόδου ότι περιλαμβάνονται ανάμεσα στους «πραξικοπηματίες» που επιδιώκουν να υποθάλψουν την ανατροπή της συνταγματικής τάξης στη Νικαράγουα.

Η νικαραγουανή ιερά σύνοδος διαδραματίζει ρόλο μεσολαβητή στον διάλογο ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Συμμαχία Πολιτών για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι φοιτητικών οργανώσεων, επιχειρηματίες, αγρότες, μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλοι. Ο πιο πρόσφατος γύρος του λεγόμενου εθνικού διαλόγου είχε γίνει τη 15η Ιουνίου.

Τουλάχιστον 280 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο κύμα διαδηλώσεων που έχει ξεσπάσει από τις 18 Απριλίου με κεντρικό αίτημα την αποπομπή του Ντανιέλ Ορτέγα από την εξουσία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από