Στην Ολλανδία βρίσκονται από χθες οι Ερυθρόλευκοι. Στο Ερμελο που έχει εξελιχθεί στον δεύτερο πιο… παραδοσιακό προορισμό προετοιμασίας έπειτα από το Ζέεφελντ της Αυστρίας που μάλλον αποτελεί πια το «εξοχικό» τους. Επί ολλανδικού εδάφους λοιπόν οι Πειραιώτες θα δουλέψουν ώς την Παρασκευή όπου είναι προγραμματισμένη και η επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Σε αυτό το τελευταίο διάστημα υπάρχουν στο πρόγραμμα δύο φιλικές αναμετρήσεις. Πρώτα αύριο με αντίπαλο την ισχυρή Αϊντχόφεν (20:00) και την Πέμπτη απέναντι στην Γκοζτεπέ (19:00) Τουρκίας. Και όσο για το τελευταίο τεστ στο Βέλγιο το Σάββατο κόντρα στη Γκενκ; Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 4-0 από έναν αντίπαλο που την Πέμπτη παίζει προκριματικούς Γιουρόπα Λιγκ και την Κυριακή ξεκινά στο βελγικό πρωτάθλημα. Υπήρχε διαφορά φάσης στην προετοιμασία των δύο ομάδων και αυτό φάνηκε στο γήπεδο.

Δεν ανέβασε ρυθμό

Ο Ολυμπιακός των καθημερινών «διπλών» προπονήσεων δεν μπόρεσε επί της ουσίας να ανέβει στον ρυθμό μιας ομάδας που αυτές τις μέρες βρίσκεται στην πρώτη αγωνιστική φόρμα της σεζόν. Τα γκολ των Βέλγων πέτυχαν οι Τροσάρντ (30′, 54′ πέν.), Μαλινόφσκι (34′), Ζεγκρόβα (75′) ενώ η Γκενκ έχασε και πέναλτι (ναι, δύο κέρδισε στο ματς) με τον Τροσάρντ στο ξεκίνημα (6′).

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Σισέ, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Καμαρά (46′ Ανδρούτσος), Φορτούνης (80′ Χατζισαφί), Χριστοδουλόπουλος (80′ Κούτρης), Φετφατζίδης (46′ Ποντένσε), Γκερέρο (80′ Ανσαριφάρντ).