Η εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών ξεπέρασε εύκολα την περιπέτεια στην οποία μπήκε μετά την ήττα της Παρασκευής από την Κροατία και συνεχίζει στην προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης. Εκεί το εμπόδιο θα είναι αρκετά υψηλότερο καθώς αντίπαλος της Εθνικής θα είναι η διοργανώτρια Ισπανία.

Η ελληνική ομάδα νίκησε 13-5 τη Γερμανία παίζοντας καλή άμυνα στον παίκτη λιγότερο και ελέγχοντας το ματς σε όλη του τη διάρκεια.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου φαίνεται πως… θύμωσαν βλέποντας τη Γερμανία να προηγείται 2-0, μόλις 75 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα. Ακολούθησε δυνατή άμυνα (4 κλεψίματα) και με άριστες επιθετικές επιλογές απάντησαν γρήγορα με σερί 5-0.

Το ματς είχε έρθει πλέον όπως το ήθελε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, οι διεθνείς συνέχισαν να δείχνουν την ίδια αυτογκέντρωση ιδιαίτερα στην άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ελληνική ομάδα δεν δέχτηκε κανένα γκολ σε οκτώ προσπάθειες της γερμανικής με παίκτη παραπάνω! Από δύο γκολ σημείωσαν οι Γεννηδουνιάς, Σκουμπάκης, Αργυρόπουλος, Κολόμβος και από ένα οι Νικολαΐδης, Φουντούλης, Καπότσης, Μουρίκης, Βλαχόπουλος. Η ελληνική ομάδα είχε 2/7 στον παίκτη παραπάνω, ποσοστό που σίγουρα θα πρέπει να βελτιώσει στον αυριανό προημιτελικό με την Ισπανία.

Μεγάλη ευκαιρία

Η εθνική ομάδα Γυναικών δεν κατάφερε επίσης να καταλάβει την πρώτη θέση στον όμιλο της, καθώς ηττήθηκε 8-7 από την Ολλανδία.

Ετσι, σήμερα θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό τη Ρωσία (18.00) για μία θέση στην τετράδα. Κόντρα στην Ολλανδία η ελληνική ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς φαινόταν πως έλεγχε το ματς, ωστόσο η ζημιά έγινε στο τελευταία οκτάλεπτο. «Δεχτήκαμε πέντε ποινές ιδιαίτερα αυστηρές, ενώ για να είμαστε ειλικρινείς έγιναν και αμυντικά λάθη. Σε ένα τρίλεπτο χάθηκε η είσοδος στην τετράδα», υποστήριξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης. Με την πρώτη θέση η Εθνική θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την αδύναμη Γερμανία, ενώ πλέον θα πρέπει να κάμψει την αντίσταση της σκληρής Ρωσίας.

«Είναι δυνατή ομάδα. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να φέρουμε το παιχνίδι στο ρυθμό που μας ευνοεί. Θέλουμε επιθέσεις, αλλά και άμυνες στο έξι εναντίον έξι. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να μας χτυπήσουν στην κόντρα. Ολα θα πρέπει να αρχίζουν από την επίθεση. Σωστές επιλογές, κίνηση,ενώ θα πρέπει να έχουμε προετοιμαστεί να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή άμυνα που παίζουν. Φυσικά θα πρέπει να πετύχουμε καλά ποσοστά στις επιθέσεις με παραπάνω και σε άμυνα με λιγότερο», είπε ο Γιώργος Μορφέσης.

Κόντρα στην Ολλανδία η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 6-5 αρχές της τελευταίας περιόδου, ωστόσο δέχτηκε τέσσερα συνεχόμενα γκολ στον παίκτη λιγότερο και δεν κατάφερε να αντιδράσει. Η ζημιά έγινε από την πρώην παίκτρια της Βουλιαγμένης Ιλσε Κούλχαας σε τρεις συνεχόμενες αποβολές. Η Εθνική βρέθηκε πίσω στο σκορ και δεν κατάφερε να αντιδράσει. Τα γκολ σημείωσαν οι Τσουκαλά, Αβραμίδου από 2, Χυδηριώτη, Ελ. Πλευρίτου, Ασημάκη.