Σύμφωνα με την εφημερίδα «Kommersant», οι Αρχές των περιφερειών στις οποίες έχουν κατασκευαστεί ή ανακαινιστεί τα γήπεδα χρειάζονται τουλάχιστον 86 εκατ. ευρώ ετησίως για να τα λειτουργήσουν. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προτίθεται να διανείμει περίπου 172 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει τους συλλόγους και τους τοπικούς άρχοντες να καλύψουν τα κόστη.

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν σε βάθος πενταετίας και θα χρησιμοποιηθούν και για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ελκυστικότητα των νέων γηπέδων δεν αυξάνει ιδιαίτερα τις πωλήσεις των εισιτηρίων και μόνο για μικρό χρονικό διάστημα.

Ο αμερικανικός κατασκευαστικός κολοσσός AECOM εκφράζει αμφιβολίες για το κατά πόσο ένα μεγάλο στάδιο μπορεί να είναι βιώσιμο οικονομικά χωρίς μεγάλες αλλαγές στο δημογραφικό των φιλάθλων. Ο κυβερνήτης του Σαράνσκ Βλαντίμιρ Βολκόφ σκέφτηκε αρχικά να μετατρέψει το γήπεδο της περιοχής σε υπαίθρια αγορά, αλλά μετά τις έντονες συστάσεις του Πούτιν είναι βέβαιο πως δεν θα τολμήσει να πραγματοποιήσει τη σκέψη του.

Το Κρεμλίνο πάντως δεν έχει πάρει προς το παρόν θέση για την πρόταση του Νίζνι Νόβγκοροντ να μετατρέψει μέρος του σταδίου της πόλης σε νοσοκομείο.

Το Καλινινγκράντ προτίθεται να δημιουργήσει μία ζώνη ελεύθερων συναλλαγών γύρω από το στάδιο ενώ στο Γεκατερινμπούργκ θα γκρεμίσουν την πιο περίεργη κερκίδα που έχει κατασκευαστεί ποτέ και βγαίνει ολόκληρη εκτός σταδίου (φωτογραφία).