Ετοιμος να γεμίσει το ρόστερ του με δύο παιδιά που θα αποκτηθούν κυρίως ως εναλλακτικές λύσεις, αλλά σίγουρα θα δώσουν αρκετές βοήθειες κατά τη διάρκεια της σεζόν, είναι ο Παναθηναϊκός.

Οι υποθέσεις των Αχιλλέα Πούγγουρα (κυρίως) και Ηλία Χατζηθεοδωρίδη βρίσκονται στην τελική τους ευθεία. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώτος αναμένεται να μείνει άμεσα ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και μάλιστα να αναχωρήσει για την Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην αποστολή του Παναθηναϊκού.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, αυτό να γίνει ακόμα και αύριο. Ο ΠΑΟΚ, φυσικά, έχει ζητήσει να μπει ποσοστό μεταπώλησης στον παίκτη, κάτι στο οποίο συμφωνεί ο Παναθηναϊκός και οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό είναι πιθανό να φτάσει ακόμα και στο 35%.

Οσον αφορά την υπόθεση του νεαρού αριστερού μπακ της Μπρέντφορντ, ο παίκτης θα ήταν ήδη στον Παναθηναϊκό αν δεν έκανε ο ίδιος κάποιες δεύτερες σκέψεις. Ο Χατζηθεοδωρίδης δεν είχε σαν πρώτη του επιλογή να γυρίσει στην Ελλάδα, αλλά να παραμείνει σε ξένο σύλλογο, αφού θεωρεί πως μπορεί να εξελιχθεί περισσότερο.

Ωστόσο το πρέσινγκ του Παναθηναϊκού έχει γυρίσει την κατάσταση, γίνονται συζητήσεις προκειμένου να πάρει την ελευθέρας του από τον αγγλικό σύλλογο και πλέον και αυτή η υπόθεση δείχνει να τελειώνει για τους Πράσινους.

Τελική επαφή και φήμες

Στις υπόλοιπες μεταγραφικές υποθέσεις, ο Νίκος Νταμπίζας έκανε και χθες επαφές τόσο με την πλευρά της Ντόρτμουντ όσο και με αυτήν του Αργύρη Καμπετσή προκειμένου να μπει στην τελική ευθεία το θέμα του. Στον Παναθηναϊκό, πάντως, δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν κάποιο deadline στο θέμα και γι’ αυτό εξακολουθούν να βρίσκονται στην αναμονή για ένα θέμα που έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, ενώ στο ξεκίνημά του έμοιαζε απλό. Οσο πάντως δεν τελειώνει το θέμα του νεαρού επιθετικού της Ντόρτμουντ τόσο βγαίνουν στην επιφάνεια κι άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή του Νίκου Βέργου. Σε περίπτωση που νεαρός επιθετικός μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και δεν υπάρξει θετική εξέλιξη στο θέμα του Καμπετσή, τότε είναι πιθανό να γίνει κίνηση από πλευράς Παναθηναϊκού. Για τη φάση στην οποία βρίσκεται, τη δυναμικότητα του αντιπάλου, τις μεταγραφές που ακόμα δεν έχουν γίνει, ο Παναθηναϊκός μόνο κακός δεν ήταν απέναντι στην Αλκμααρ στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της προετοιμασίας του. Ετρεξε αρκετά, είχε καλή αμυντική λειτουργία, προσπάθησε να βγάλει στο γήπεδο πράγματα που δουλεύει.

Ωστόσο, είχε θέμα στην επιθετική του λειτουργία και κυρίως στην κορυφή της επίθεσης, που έτσι κι αλλιώς υπάρχει πρόβλημα και ο Δώνης περιμένει μεταγραφές εκεί, ενώ απουσίαζε και ο Σιφναίος. Ο έλληνας προπονητής, πάντως, έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα του Παναθηναϊκού και δεν είναι τυχαίο που διάλεξε μια κανονική αντίπαλο για το πρώτο φιλικό, όπως και για τα επόμενα. Θέλει από τους ποδοσφαιριστές του να μπουν κατευθείαν στα βαθιά, κάτι που δήλωσε και μετά το τέλος του αγώνα της Τετάρτης.

Συμφωνία για Κουρμπέλη

Συμφωνία επετεύχθη το μεσημέρι της Πέμπτης ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης όσον αφορά την αποπληρωμή της οφειλής των 365.000 ευρώ προς τους Αρκάδες από τη μεταγραφή του Δημήτρη Κουρμπέλη στους Πράσινους. Οι δύο πλευρές έφτασαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό καθώς ο Παναθηναϊκός πλήρωσε στον Αστέρα Τρίπολης ένα μικρό μέρος του τιμήματος και ταυτόχρονα συμφώνησε μαζί του για νέο διακανονισμό, με συνέπεια η ομάδα της Τρίπολης να καταθέσει αίτημα για απόσυρση της προσφυγής που ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Πέμπτης και δεν εκδικάστηκε.

Παρών ο υιός Πιεμπονγκσάντ

Ο Πιτ Πιεμπονγκσάντ βρέθηκε στο φιλικό με την Αλκμααρ και δεν αποκλείεται να βρεθεί και σε αυτό της Κυριακής στην Αμβέρσα κόντρα στην Αντβέρπ. Για το ρόστερ αλλά και για μεταγραφικές υποθέσεις συζήτησε με τον Νταμπίζα.