Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο και μια συνήθεια που εξελίσσεται σε λατρεία, αυτό το καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό. Πέμπτο φιλικό παιχνίδι χθες οι Ερυθρόλευκοι (1-1 με τη Σιντ Τρούιντεν), πέμπτο διαδοχικό ματς που σκοράρει ο 27χρονος ισπανός επιθετικός σε μια «ακολουθία γκολ» δίχως προηγούμενο. Τα λέγαμε άλλωστε και τη Δευτέρα: Δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη περίπτωση στα καλοκαίρια των Πειραιωτών. Δεν υπάρχει άλλος σέντερ φορ που να ξεκινά με τα φρένα σπασμένα από τόσο νωρίς. Που να αναπτύσσει τέτοια σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ναι, φιλικά είναι, δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα. Εχει σημασία όμως για έναν επιθετικό να νιώθει καλά, να φτιάχνει τη διάθεσή του, να βάζει γκολ, να ανεβάζει την ψυχολογία του αλλά και τη μετοχή του εντός της ομάδας. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για ένα νέο πρόσωπο σε ένα νέο ρόστερ.

Εξι τέρματα σε 195΄παρουσίας μετρά ώς εδώ ο Ισπανός. Χθες ειδικά, έπαιξε μόλις ένα τέταρτο της ώρας. Στον επίλογο, όταν ο Πέδρο Μαρτίνς κάλεσε… το ιππικό (Γκερέρο, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης) για να αλλάξει την επιθετική ταχύτητα της ομάδας του. Σε αυτά τα 15 λεπτά λοιπόν πρόλαβε να δώσει μια ασίστ στον Λάζαρο (79΄) για ένα κλασικό τετ α τετ που σταμάτησε ο αντίπαλος πορτιέρο. Πρόλαβε να εκτελέσει μια φορά μέσα από την περιοχή (81΄). Πρόλαβε και να βρει δίχτυα (87΄) έστω με μπόλικη τύχη, μιας και η κεφαλιά του δεν ήταν ακριβώς τόσο επικίνδυνη, αλλά ο τερματοφύλακας των Βέλγων αντέδρασε λάθος. Ε, δεν το λες και μικρό πράγμα όλο αυτό. Οπως δεν λες τυχαίο το «πάντρεμα» που επιχειρεί ο Μαρτίνς σε αυτή την τρόικα. Αυτό το Γκερέρο – Λάζαρος – Φορτούνης που πλέον βρίσκονται μαζί στο γήπεδο και οι συνεργασίες του δίνουν άλλη όψη στην ομάδα.

Δεν πτοήθηκε ο Πορτογάλος από το γεγονός ότι το επόμενο Σάββατο ξεκινά το βελγικό πρωτάθλημα, άρα ότι ο αντίπαλος θα είχε σίγουρα πολύ μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας. Το χθεσινό φιλικό το διαχειρίστηκε δίνοντας μπόλικες ευκαιρίες. Εδωσε μια ώρα συμμετοχής στον Λεονάρντο Κούτρη που είχε να παίξει από το ματς με τον Απόλλωνα στις 22 Απριλίου. Χρησιμοποίησε στην εντεκάδα τον Νικολάου, τον Βρουσάι, τον Μασούρα, τον Μάνο, τον Ανδρούτσο. Μια δοκιμή 4-3-3 που είχε καλές και κακές στιγμές, και που σε σχέση με το χρονικό σημείο της προετοιμασίας έδειξε πως θέλει δουλειά. Από τους 30 ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του χρησιμοποίησε μόλις τους 17, εκ των οποίων τους τέσσερις τους έβαλε στο ματς στο 75΄(την τρόικα που λέγαμε και τον Μπουχαλάκη).

«Σιγά σιγά μπαίνουμε στη φάση όπου οι ποδοσφαιριστές θα παίζουν 90 λεπτά. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για τη νέα χρονιά» σχολίασε ο Μαρτίνς που έδωσε όλο το ματς στους Γιαννιώτη (ήταν εξαιρετικός ο πορτιέρο του Ολυμπιακού), Μασούρα, Μιράντα, Καμαρά και Βρουσάι. Οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ από το 4΄(Ντούκενς) έπειτα από λάθος συνεννόηση του Ανδρούτσου με τον Νικολάου. Την τελευταία κουβέντα όμως την είπε ο Γκερέρο. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αγωνίστηκαν φορώντας μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη του Σωκράτη Σ. Κόκκαλη. Το επόμενο φιλικό είναι το Σάββατο (16.00) με αντίπαλο τη Γκενκ. «Πρέπει να ανεβάσουμε τον βαθμό δυσκολίας» όπως χαρακτηριστικά είπε για αυτό το τεστ ο Μαρτίνς, που εξέφρασε τη σιγουριά πως η ομάδα του θα είναι έτοιμη για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ (9/8).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Μασούρας, Νικολάου (46′ Βούκοβιτς), Μιράντα, Κούτρης (63′ Τσιμίκας), Ρομαό (75′ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Ανδρούτσος (75′ Φορτούνης), Βρουσάι, Πάρντο (75′ Χριστοδουλόπουλος), Μάνος (75′ Γκερέρο).

Σιντ Τρούιντεν (Μαρκ Μπρις): Πιράρ, Τομιγιάσου, Ντε Νόρε, Γκαρσία Τένα, Ντε Σαρτ, Ντε Πέτερ, Μποτάκα, Ντούκενς, Μπέζους, Ντε Μπρούιν, Θεμπάγιος.