Εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες χασίς στην Ελλάδα και το Βέλγιο εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, συλλαμβάνοντας, έπειτα από επιχείρηση στη Φθιώτιδα, οκτώ άτομα, ενώ ταυτόχρονα εντόπισαν δύο φυτείες με περισσότερα από 1.800 δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη στην Πάτρα ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ανέφερε ότι «η Ελληνική Αστυνομία πέτυχε ακόμη ένα δυνατό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα και συγκεκριμένα στα κυκλώματα που καλλιεργούν και διακινούν ναρκωτικά τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Οσον αφορά στην επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, σημείωσε: «Αποδομήσαμε μια καλά οργανωμένη εγκληματική οργάνωση, συλλαμβάνοντας οκτώ μέλη της και ταυτοποιώντας ακόμη τρία, τα οποία είχαν αναπτύξει διεθνή εγκληματική δράση διακινώντας ναρκωτικά, τόσο στη χώρα μας, όσο και στο Βέλγιο. Επίσης, κατασχέσαμε περισσότερα από 1.800 δενδρύλλια κάνναβης, σε δύσβατες περιοχές της Φθιώτιδας, λίγες μόνο μέρες πριν τη συγκομιδή τους».

Επίσης, τόνισε ότι «οι δράστες διακίνησαν το τελευταίο έτος δεκάδες κιλά κάνναβης τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Βέλγιο, αποκομίζοντας παράνομα μεγάλο περιουσιακό όφελος, ενώ από την επεξεργασία και περαιτέρω διακίνηση της κάνναβης που θα προερχόταν από την καλλιέργεια των 1.800 δενδρυλλίων, θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ».

«Ο αγώνας μας κατά των ναρκωτικών είναι συνεχής και οι αστυνομικοί των υπηρεσιών μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πάταξη αυτής της μάστιγας» επισήμανε ο κ. Στεφανόπουλος.

Στη συνέχεα, ο προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, αστυνόμος Α’ Χαράλαμπος Σφέτσος, παρουσίασε λεπτομέρειες της υπόθεσης, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης έγινε έπειτα από πολύμηνη, συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών».

«Συνελήφθηκαν σε περιοχές της Φθιώτιδας οκτώ μελή της εγκληματικής οργάνωσης, επτά άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας από 26 έως 38 ετών, μεταξύ των οποίων και ο 35χρονος αρχηγός της, ενώ αναζητούνται πέντε συνεργοί τους». «Η πρώτη φυτεία εντοπίστηκε σε πλαγιά του όρους Καλλίδρομο κοντά στο χωριό Ελευθεροχώρι Φθιώτιδας, είχε έκταση περίπου ενός στρέμματος και αποτελείτο από 1.300 δενδρύλλια κάνναβης, σε πλήρη ανάπτυξη ύψους μέχρι και 2,1 μέτρων» και «η δεύτερη φυτεία εντοπίστηκε σε λόφο στο ύψος του οικισμού Καινούριου, στα Καμμένα Βούρλα, είχε έκταση μισού στρέμματος, εκτεινόταν σε δύο επίπεδα και αποτελείτο από 502 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους μέχρι 1,5 μέτρου».

Σύμφωνα με τον κ. Σφέτσο, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι «τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης το καλοκαίρι του 2017 καλλιέργησαν τουλάχιστον μία φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από 425 δενδρύλλια, από τα οποία η συγκομιδή ήταν 170 κιλά, ενώ ταυτοποιήθηκε και η διακίνηση 78 κιλών κάνναβης, από πέρυσι το καλοκαίρι μέχρι και φέτος, στην Ελλάδα και στο Βέλγιο».

Για το πότισμα των φυτών οι δράστες είχαν αναπτύξει πλήρες σύστημα ύδρευσης με υπέργεια και υπόγεια λάστιχα ποτίσματος, παίρνοντας νερό από κοντινή φυσική πηγή, ενώ είχαν δημιουργήσει και αυτοσχέδιο αποξηραντήριο, για την αποξήρανση των φυτών της νέας σοδειάς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.