Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε τη Ρωσία επειδή «δεν έθεσε σε εφαρμογή κατάλληλα μέτρα έρευνας προκειμένου να προσδιορίσει την ταυτότητα του ή των εντολέων της δολοφονίας» της ρωσίδας δημοσιογράφου Άννα Πολιτκόφσκαγια το 2006.

«Το ρωσικό κράτος απέτυχε στις υποχρεώσεις τις σχετικές με την αποτελεσματικότητα και τη διάρκεια της έρευνας που όφειλε να διενεργήσει βάσει της Ευρωπαϊκής Σύμβασης» Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπογραμμίζει σε μια ανακοίνωση το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε επίσης, πως η Ρωσία διέπραξε «πολλαπλές παραβιάσεις» καταδικάζοντας σε ποινές φυλάκισης τρία μέλη του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, το οποίο τραγούδησε ένα τραγούδι εναντίον του Πούτιν στον καθεδρικό ναό της Μόσχας τον Φεβρουάριο του 2012.

Οι ενάγουσες, Μαρία Αλεξίνα, Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, Εκατερίνα Σαμούτσεβιτς, υπέστησαν κακομεταχείριση κατά τη διάρκεια της δίκης τους, έκρινε το ΕΔΑΔ, το οποίο καταδίκασε επίσης τη Μόσχα για παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης.

Υπενθυμίζεται ότι τα τρία μέλη του συγκροτήματος είχαν καταδικαστεί τον Αύγουστο του 2012 σε φυλάκιση δύο ετών για «χουλιγκανισμό υποκινούμενο από θρησκευτικό μίσος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από