Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση της γνωστής τηλεκριτικού Ντέπυς Γκολεμά στο Δίκτυο Πολιτιστικών Φορέων και Πρωτοβουλιών του Κινήματος Αλλαγής. Πολύ περισσότερο η φημολογία περί καθόδου της στις εθνικές εκλογές με τη σημαία του κεντροαριστερού φορέα δημιουργεί προβληματισμό στους ψηφοφόρους της παράταξης, ο οποίος έχει φτάσει μέχρι τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη. Αιτία η διαδικτυακή δραστηριότητα της δημοσιογράφου, η οποία στο παρελθόν έχει πάρει μια σειρά από αμφιλεγόμενες θέσεις, σε υψηλούς τόνους –τόσο για τη στάση που κράτησε το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια όσο και για σημαντικά πρόσωπα της παράταξης, συμπεριλαμβανομένης της σημερινής ηγεσίας.

Κατά καιρούς, η δημοσιογράφος έχει σχολιάσει τους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Βαγγέλη Βενιζέλο, μιλώντας απαξιωτικά για την ένταξη της χώρας στο ευρώ και τασσόμενη ευθέως υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα. Παράλληλα, έχει αναφερθεί σε σκληρό τόνο και προς την ίδια τη Φώφη Γεννηματά, αλλά και για σημερινούς βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η –με βάση τα διαδικτυακά ίχνη –αρνητική στάση προς τον φορέα στον οποίο σήμερα εντάσσεται ενέτεινε τις φωνές που διαφωνούν με την τοποθέτησή της. Οι διαμαρτυρίες, μέσω τηλεφώνων και email, έφτασαν μέχρι τη Χαριλάου Τρικούπη, με τους συνεργάτες της Γεννηματά να μαζεύουν τα στοιχεία που σιγά σιγά έρχονται στα χέρια τους.

Στα social media. Η συζήτηση συνεχίστηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από τη μια υπήρξαν εκείνοι που θεωρούν αναγκαία την απομάκρυνσή της, σχολιάζοντας πως δεν είναι δυνατόν η Γκολεμά να αποτελεί μέρος της καινούργιας κεντροαριστερής προσπάθειας, κυρίως γιατί έχει εκφραστεί με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το παρόν και το παρελθόν του χώρου –για τη ζωντανή ιστορία του ΠΑΣΟΚ και για τις φιλευρωπαϊκές θέσεις που τότε και σήμερα αποτελούν τον πυρήνα της κεντροαριστερής πολιτικής. Από την άλλη, ωστόσο, οι πιο μετριοπαθείς συνιστούν ψυχραιμία, τονίζοντας πως τα λεγόμενα της Γκολεμά «θα κριθούν από εδώ και πέρα». Τη βλέπουν, εξηγούν, ως ένα άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους που στράφηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι σήμερα διαπιστώνουν τα λάθη που έκαναν –εφόσον, βέβαια, και η ίδια εμφανιστεί με άλλη διάθεση από τις προηγούμενες αναρτήσεις της.

Οι κινήσεις από εδώ και πέρα βρίσκονται στα χέρια της προέδρου. Εκείνη θα είναι αυτή που θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις για τη συμμετοχή ή όχι της Γκολεμά στο Κίνημα Αλλαγής και στο οργανωτικό του δίκτυο. Το δεύτερο κομμάτι αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με την ένταξή της στα ψηφοδέλτια. Παρότι μια αρχική συζήτηση έχει γίνει, με επίσκεψη της δημοσιογράφου στη Χαριλάου Τρικούπη, μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει καταληκτικές αποφάσεις.

Μίνι περιοδεία της Φώφης στη Β. Ελλάδα

Με την αυριανή κεντρική ομιλία της Φώφης Γεννηματά στις Σέρρες ξεκινάει η μίνι περιοδεία του Κινήματος Αλλαγής στη Βόρεια Ελλάδα. Η επικεφαλής του κεντροαριστερού φορέα θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα, ενώ στον δρόμο προς τις Σέρρες θα επισκεφθεί την Αμφίπολη, όπου θα ξεναγηθεί στο Αλιευτικό Καταφύγιο στο λιμάνι της πόλης και στο αρχαιολογικό μουσείο. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Φίλιππος, παρουσία βουλευτών και στελεχών του ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι θα συμμετέχουν επίσης σε εκδηλώσεις σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.