Σε διάστημα πέντε ημερών θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για να πάρουν το φοιτητικό επίδομα.
Από τις 27 μέχρι τις 31 Ιουλίου οι φοιτητές θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα για να διεκδικήσουν τα 1.000 ευρώ το χρόνο και δίνονται για όσα έτη διαρκούν οι σπουδές τους, ανάλογα με το τμήμα ή τη σχολή,
Πρόκειται για τη δεύτερη ευκαιρία που δίνεται καθώς στην πρώτη φάση που ήταν ανοιχτή η πλατφόρμα φέτος οι αιτήσεις έφτασαν τις 43.000.

Οι όροι

Οι αιτήσεις για το επίδομα γίνονται στην ιστοσελίδα stegastiko.minedu.gov.gr και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πριν ξεκινήσουν διαδικασίες θα πρέπει να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση για το 2017. Τι πρέπει να γνωρίζουν:-Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, πέραν του ενός.
-Ο φοιτητής πρέπει να διαμένει σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών του σε άλλη πόλη από τον τόπο κατοικίας του, στην οποία ο ίδιος ή οι γονείς του δεν έχουν κάποιο σπίτι στο όνομά τους.
-Η μίσθωση του σπιτιού θα πρέπει να είναι σε ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες εντός του ακαδημαϊκού έτους για το οποίο αιτείται το επίδομα. Ως μίσθωση θεωρείται και η διαμονή σε πανσιόν ή ξενοδοχείο, εξάμηνης τουλάχιστον διάρκειας.
-Οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος δεν πρέπει να είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών (ιδιοχρησιμοποιουμένων ή εκμισθωμένων) που υπερβαίνουν τα διακόσια (200) τ.μ. αθροιστικά, με εξαίρεση κατοικίες ή διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο ή κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των 3.000 κατοίκων.
-Ο φοιτητής πρέπει να έχει εξεταστεί επιτυχώς στα μισά μαθήματα του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους για το οποίο αιτείται το επίδομα. Συνολικός αριθμός μαθημάτων θεωρείται ο προβλεπόμενος στο ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών.Το κριτήριο αυτό δεν ισχύει για τους πρωτοετείς φοιτητές.
-Το επίδομα χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι και τα έτη σπουδών της αντίστοιχης σχολής ή τμήματος, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας τους συνυπολογιζομένου του χρόνου κατά τον οποίο έλαβαν το επίδομα στη διάρκεια σπουδών τους σε άλλο τμήμα ή σχολή.
Μία οικογένεια μπορεί να διεκδικήσει για όλα τα παιδιά-φοιτητές της το επίδομα, καθώς αυτό χορηγείται σε όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές μιας οικογένειας, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι παραπάνω προϋποθέσεις.
-Η ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλεται από τον ίδιο το φοιτητή εφόσον είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας και ΑΦΜ.
Ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική του δήλωση τα παρακάτω στοιχεία:
• τον αριθμό της ακαδημαϊκής του ταυτότητας
• τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του ιδίου, του/της συζύγου και του φοιτητή εάν δικαιούχος είναι ο γονέας ή μόνο τον ΑΦΜ του ιδίου στην περίπτωση που δικαιούχος είναι ο φοιτητής (σύμφωνα με το άρθρο 2 ΚΥΑ)
• τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου
• τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ).
Η οριστική υποβολή της αίτησης ενέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του δικαιούχου ότι τα δηλωθέντα από αυτόν στοιχεία που υπόκεινται σε επεξεργασία είναι αληθή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από