Εξαιρετική εμφάνιση από την εθνική ομάδα πόλο γυναικών και σημαντική νίκη επί της Ιταλίας (7-6), στη 2η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πόλο στη Βαρκελώνη.
Ολα κρίθηκαν στα τελευταία 3"30» του αγώνα. Σε αυτό το σημείο η Αβραμίδου σημείωσε το 7-6 και έως το τέλος ακολούθησαν δύο εξαιρετικές άμυνες στην παίκτρια παραπάνω της Ιταλίας, αλλά και ισάριθμες καταπληκτικές επεμβάσεις της Χρυσής Διαμαντοπούλου που ήταν η κορυφαία της ελληνικής ομάδας. Τα γκολ σημείωσαν: Ασημάκη 2, Τσουκαλά, Ελευθεριάδου, Ε. Πλευρίτου, Β. Διαμαντοπούλου και Αβραμίδου. Η ελληνική ομάδα είχε 2/4 στην παίκτρια παραπάνω, σημείωσε τρία γκολ από την περιφέρεια και δύο από τη θέση της φουνταριστής. Αμυντικά κράτησε την Ιταλία σε χαμηλό ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω (4/10).
Το Σάββατο, στην πρεμιέρα, η Εθνική νίκησε εύκολα τη Γαλλία με 12-5. Ετσι, είναι στην πρώτη θέση του ομίλου μαζί με την Ολλανδία. Ακολουθούν άλλα δύο εύκολα παιχνίδια με Κροατία και Ισραήλ και το Σάββατο το ντέρμπι με την Ολλανδία για την πρώτη θέση στον όμιλο.  
Σήμερα μπαίνει στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και η Εθνική Ανδρών.
Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου αντιμετωπίζει την Τουρκία (15.00) σε ένα εύκολο παιχνίδι.
Η διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη και μάλιστα η Εθνική έχει 39 νίκες σε 43 συναντήσεις. Στον ίδιο όμιλο είναι επίσης Κροατία και Ολλανδία.