Η Κροατία με τις εμφανίσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο κέρδισε πολλούς θαυμαστές αλλά όχι το τρόπαιο. Αντίθετα, δεν συνέβη το ίδιο με την πρόεδρο της χώρας Κολίντα Γκράμπαρ Κιτάροβιτς, που ουσιαστικά αποχώρησε νικήτρια από τη Ρωσία.

Δεν ήταν μόνο η πληθωρική της εμφάνιση που συγκέντρωσε τα βλέμματα από την πρώτη στιγμή, αλλά και ο τρόπος που πανηγύριζε σε κάθε γκολ της πατρίδας της και το πώς αγκάλιαζε όλους τους παίκτες στο φινάλε της διοργάνωσης.

Φορώντας τη φανέλα της Κροατίας, έδωσε το δικό της χρώμα, κερδίζοντας φίλους και αντιπάλους.

«Η πιο όμορφη σκηνή του Μουντιάλ χωρίς δεύτερη σκέψη. Κάτω από βροχή χωρίς ομπρέλα η πρόεδρος της Κροατίας αγκάλιαζε θερμά τους Γάλλους και τους Κροάτες, νικητές και ηττημένους. Τόσο ζεστά και με τόσο συναίσθημα. Δεν υπήρχε πολιτική, αλλά μόνο αθλητισμός. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες» έγραφε ένα μήνυμα στα social media.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που την αναφέρουν ως καρδιοκατακτήτρια!

Από την άλλη πλευρά, παίκτες και προπονητής της Κροατίας ξεσπάθωσαν έχοντας πολλά παράπονα κυρίως από την αντιμετώπιση της διαιτησίας και κάνουν λόγο ακόμα και για άδικη κατάκτηση του τροπαίου από τη Γαλλία!

«Μερικές φορές οι καλύτερες ομάδες δεν νικούν και κατά τη γνώμη μου παίξαμε καλύτερα στον τελικό. Μας ξάφνιασε ο διαιτητής όταν έδωσε ένα τέτοιο πέναλτι, αφού ο Πέρισιτς δεν μπορούσε να αντιδράσει ή να κρύψει το χέρι του. Μας έκανε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση ότι έδωσε αυτό το πέναλτι ύστερα από τέτοιο φάουλ που είχε σφυρίξει στο πρώτο γκολ των αντιπάλων μας και το οποίο δεν υπήρχε. Αντιδράσαμε στο πρώτο άδικο γκολ, αλλά στο πέναλτι μας «σκότωσε». Παρ’ όλα αυτά προσπαθήσαμε αλλά…» τόνισε ο Λούκα Μόντριτς, που αναδείχθηκε ο κορυφαίος παίκτης του τουρνουά.

Τη σκυτάλη πήρε ο αμυντικός Ντέγιαν Λόβρεν για να επιτεθεί και αυτός με τη σειρά του:

«Η Γαλλία δεν έπαιξε ποδόσφαιρο, απλά περίμενε τις ευκαιρίες της. Ημασταν καλύτεροι, αλλά δεν αντιμετωπιστήκαμε ως ίσοι από τη διαιτησία. Δεν καταλαβαίνω πώς το VAR σε κάποιες περιπτώσεις λέει πέναλτι και σε άλλες όχι».

Από την πλευρά του ο τεχνικός των Κροατών Ζλάτκο Ντάλιτς σχολίασε: «Σε έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν δίνεις τέτοιο πέναλτι».