Εκκλησία έκλεβε όποιος απάντησε στο κουίζ «Guess the player» που ανέβασε χθες στο Twitter η KAE Παναθηναϊκός, ζητώντας από τους ακολούθους της να βρουν ποιος είναι ο παίκτης ο οποίος έχει κατακτήσει τρεις τίτλους της Ευρωλίγκας, βγήκε τρεις φορές MVP του Κυπέλλου Ελλάδας και κατέκτησε ένα Κύπελλο Ισλανδίας…

Ευκολάκι, μέχρι και οι σκύλοι στη Βέροια θα έδιναν τη σωστή απάντηση: ο Κώστας Τσαρτσαρής!

Ανάμεσα στα μηνύματα και στα σχόλια που αναρτήθηκαν στα πέριξ, ένα είχε το χάζι του: «Εμ, βάλτε ποιος είναι Γεωργιανός, έχει κατακτήσει ένα Εurocup και επιλέχθηκε στην καλύτερη πεντάδα της περυσινής Ευρωλίγκας, να το καταφχαριστηθούμε»!

Τον Τόρνικε Σενγκέλια εννοούσε ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού, αλλά ο Γεωργιανός φόργουορντ έχει συμβόλαιο με την Μπασκόνια και προς το παρόν τουλάχιστον δεν προβλέπεται να εγκαταλείψει τη Βιτόρια…

Η λίστα του Πασκουάλ

Εάν πάντως η πράσινη ΚΑΕ σκοπεύει να συνεχίσει αυτό το βιολί με το «Guess the player», μπορεί να ιντριγκάρει περισσότερο τους οπαδούς της ομάδας με τον πάουερ φόργουορντ τον οποίο ούτως ή άλλως αναζητεί ο Τσάβι Πασκουάλ για να καλύψει το κενό που άφησε έπειτα από δυο σεζόν ο Κρις Σίνγκλετον.

Στη λίστα του καταλανού προπονητή βρίσκεται ο άλλοτε παίκτης του Αρη (2015-16) Οκάρο Γουάιτ, ο οποίος πέρασε τις τελευταίες δύο σεζόν στους Μαϊάμι Χιτ και στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, στους οποίους ωστόσο δεν αγωνίστηκε λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού.

Συν τοις άλλοις ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση του πρώην δικού του παίκτη (2014-16) Γιώργου Παπαγιάννη, εάν κι εφόσον ο διεθνής σέντερ μείνει ελεύθερος από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και δεν παραμείνει στο ΝΒΑ, όπου από τη νέα σεζόν η Ελλάδα αποκτά άλλον έναν πόλο ενδιαφέροντος στο πρόσωπο του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος μετά την επιλογή του στο ντραφτ υπέγραψε συμβόλαιο στους Ντάλας Μάβερικς. Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση του «Βig George» θα αποσαφηνιστεί μετά τις 19 Ιουλίου, οπότε ολοκληρώνεται το summer league του ΝΒΑ στο Λας Βέγκας.

Instant offense

Κι ενώ ο κόσμος το ‘χε τούμπανο (Αρμάνι Μιλάνο) κι αυτός (Μάικ Τζέιμς) κρυφό καμάρι, οι πρωταθλητές που ήδη έχουν αποχαιρετήσει τον Κέι Σι Ρίβερς ελπίζουν ότι ο σεσημασμένος σκόρερ Κιθ Λάνγκφορντ θα υπερκαλύψει τη διαρροή των πόντων. Ο 35χρονος αμερικανός γκαρντ ανήκει και με τη… βούλα πλέον στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ανακοίνωσε επισήμως την απόκτησή του, που εμπίπτει στην κατηγορία των μεταγραφών… αεροδρομίου!Προφανώς είναι τέτοιου βεληνεκούς και συνεγείρει τον κόσμο η μεταγραφή ενός παίκτη ο οποίος έχει ανακηρυχθεί δυο φορές πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας και σε επτά σεζόν με τέσσερις διαφορετικές ομάδες (Χίμκι, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αρμάνι Μιλάνο, Ούνικς Καζάν) στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μοστράρει μέσο όρο 17,7 πόντους. Ο Λάνγκφορντ ασφαλώς είναι ένας παίκτης ο οποίος θέλει την μπάλα στα χέρια του και ανεξαρτήτως του οργανικού ρόλου για τον οποίο τον προορίζει ο Πασκουάλ και του χρόνου συμμετοχής του μπορεί να σκοράρει κατά το δοκούν και να προσφέρει την περιζήτητη από κάθε προπονητή «instant offense»: τουτέστιν, στιγμιαία επίθεση και επί το λαϊκότερον «μπαίνω στο γήπεδο και σκοράρω ακαριαία και χωρίς σταματημό».

Σε κάθε περίπτωση, οι τελευταίες δύο εντυπωσιακές κινήσεις του Παναθηναϊκού (με την απόκτηση του Ιωάννη Παπαπέτρου και του Κιθ Λάνγκφορντ) εκτός από μεταγραφές αεροδρομίου μπορούν να χαρακτηρισθούν και μεταγραφές εισιτηρίων διαρκείας! Το μαρτύρησε κιόλας ο ίδιος ο αμερικανός γκαρντ ότι «ανυπομονώ να δω γεμάτο το ΟΑΚΑ», με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού, μάλιστα η ΚΑΕ φιλοδοξεί να διαθέσει πολύ περισσότερα από τα 7.400 εισιτήρια διαρκείας της περσινής σεζόν, ου μην και να σπάσει το φράγμα των 10.000!