Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-2 από την Εουπεν σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στο Βέλγιο. Οι «ερυθρόλευκοι» στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους είχαν καλή απόδοση, αλλά έχασαν πολλές ευκαιρίες και παρουσίασαν προβλήματα στην άμυνα.

Ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Πέδρο Μαρτίνς, δήλωσε ευχαριστημένος από την εικόνα των παικτών του στα πρώτα 60 λεπτά: «Στο πρώτο μέρος ήταν ο Ολυμπιακός που θέλουμε για το μέλλον. Για 60 επτά πλησιάσαμε σε αυτό που θέλουμε. Στα 30 τελευταία λεπτά δεν ήμασταν καλοί. Αλλά να θυμίσουμε ότι σε αυτό το διάστημα έπαιξαν εκείνοι που είχαν τα περισσότερα λεπτά στο χθεσινό παιχνίδι, οπότε υπήρχε λίγη κούραση. Κρατάω τα πρώτα 60 λεπτά που πλησίασαν σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε», δήλωσε αρχικά ο Μαρτίνς και πρόσθεσε:

«Το σύστημα του πρώτου ημιχρόνου είναι αυτό που θέλουμε να παίξουμε. Αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε ως αρχικό σχήμα και μετά μπορεί να κάνουμε αλλαγές στους παίκτες». Για το αν θα είναι απόλυτα έτοιμος ο Ολυμπιακός για τα επίσημα ματς: «Είναι όλα στο πρόγραμμα. Όλα σε μία εξέλιξη. Θέλαμε τον βαθμό δυσκολίας να ανεβαίνει, για να ετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για τα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Όπως και έκανε και στα πιο εύκολα φιλικά, έτσι και σε αυτό δεν κρατάω το αποτέλεσμα αλλά τα στοιχεία που θέλουμε να περάσουμε στην ομάδα».

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Γιαννιώτης (Σκαφίδας 76′), Ελαμπντελαουί (Νικολάου 63′), Βούκοβιτς (Ενγκελς 63′), Σισέ (Μιράντα 46′), Τσιμίκας (Μασούρας 63′), Μπουχαλάκης (Ρομαό 63′), Ανδρούτσος (Μάριν 63′), Φορτούνης (Φετφατζίδης 63′), Χριστοδουλόπουλος (Μάριν 63′), Βρουσάι (Πάρντο 46′), Γκερέρο (Τζούρτζεβιτς 63′).