Στη διευκόλυνση της επικοινωνίας των κωφών και βαρήκοων πολιτών με τις αστυνομικές Αρχές της χώρας, στοχεύει το πρόγραμμα δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας, που παρουσιάστηκε στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, στο πλαίσιο της δημιουργίας μιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, μιας κοινωνίας ισότητας και ίσων ευκαιριών.

Το πρόγραμμα δράσεων περιλαμβάνει:

  • Τη δυνατότητα των κωφών και βαρήκοων πολιτών να επικοινωνήσουν άμεσα με το Κέντρο Αμεσης Δράσης (100) της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) από το κινητό τους τηλέφωνο, από οποιοδήποτε σημείο της χώρας.
  • Τη δημιουργία οπτικού υλικού (βίντεο) στη νοηματική ελληνική γλώσσα, στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ, με το οποίο δίνονται οδηγίες - πληροφορίες σε ζητήματα που αφορούν το πλαίσιο αρμοδιοτήτων της.
  • Τη χορήγηση συγκεκριμένου αριθμού σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας στο Κέντρο της Διεύθυνσης Αμεσης Δράσης Αττικής, παρέχοντας, πλέον, τη δυνατότητα σε κωφούς και βαρήκοους πολίτες να επικοινωνήσουν μέσω των εφαρμογών «viber» και «whatsapp», που έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν στο προαναφερόμενο Κέντρο.
  • Επιπλέον, η Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ συνεργάζεται με άλλες χώρες για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας, ώστε να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση της ευαίσθητης αυτής κοινωνικής ομάδας.

Επίσης, θα αποστείλει ονομαστική κατάσταση διερμηνέων της νοηματικής γλώσσας, με στοιχεία επικοινωνίας, στις περιφερειακές αστυνομικές Υπηρεσίες, με στόχο τη διευκόλυνση της επικοινωνίας και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των κωφών και βαρήκοων συμπολιτών μας.

Η δημιουργία και επεξεργασία του οπτικού υλικού, πραγματοποιήθηκε με μέριμνα του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας.

Στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, από πλευράς πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης. Επίσης, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας, παρέστησαν ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Σίμψης και η γενική γραμματέας Πηνελόπη Φέτση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από