Δεν χρειάστηκε να κάνει σκάουτινγκ ο Ατρόμητος για τον Μπάλας Μέγερι. Πέντε χρόνια ανήκε στο ρόστερ του Ολυμπιακού ο ούγγρος τερματοφύλακας. Εμαθα όμως ότι ο Ατρόμητος έσπευσε να συλλέξει πληροφορίες για όσα δεν φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Γιατί άλλο η εικόνα ενός ποδοσφαιριστή εντός των γραμμών και εντελώς διαφορετικό η νοοτροπία του στις προπονήσεις και η συμπεριφορά του στα αποδυτήρια.

Οι Περιστεριώτες λοιπόν τηλεφώνησαν στον τέως γκολκίπερ τους Ανδρέα Γιαννιώτη. Μπορεί ο έλληνας ποδοσφαιριστής να μην είχε χρόνο συμμετοχής κατά το παρελθόν στον Ολυμπιακό, αλλά ανήκε στο ρόστερ της ομάδας και συνυπήρξε με τον Μέγερι στον Ρέντη.

Ο Γιαννιώτης λοιπόν μετέφερε τα καλύτερα στα στελέχη του Ατρομήτου για την αθέατη πλευρά του Ούγγρου. Ηταν τρόπον τινά ο εγγυητής για το συνολικό πακέτο της μεταγραφής. Κατόπιν αυτού οι Περιστεριώτες μπήκαν σφήνα και τον έκλεψαν από τη Φερεντσβάρος.

Ταμπλάς

Ενα απρόοπτο πρόβλημα εντόπισαν οι κεραίες μου σε ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Ανάστατα είναι –όπως μαθαίνω –τα στελέχη της, γιατί προέκυψε ένα θέμα με μία ρύθμιση οφειλών. Στράβωσε η κατάσταση και τώρα τρέχουν και ασθμαίνουν. Με την κατάληξη των προσπαθειών να είναι αβέβαιη και να θέτει εν κινδύνω την περίοδο ομαλοποίησης. Ταμπλάς…

Το έκλεισε

Ταχύτατος στο γήπεδο, ταχύτατος και στις αποφάσεις του ο Ντανιέλ Ποντένσε. Ο νέος άσος του Ολυμπιακού πρόλαβε σε χρόνο ρεκόρ να διαλέξει το σπίτι του στην Ελλάδα. Συνήθως παίρνει χρόνο αυτή η επιλογή. Ο Πορτογάλος όμως την έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες τη μεζονέτα στη Γλυφάδα.

Οι Ιάπωνες και οι… Πόντιοι!

Την ώρα που οι περισσότερες ομάδες άφηναν πίσω τους ακατάστατα αποδυτήρια (στην καλύτερη περίπτωση, γιατί ενίοτε τυγχάνουν και ξεσπάσματα εντός των τειχών με ό,τι αυτό συνεπάγεται), οι Ιάπωνες έδειξαν στο Μουντιάλ την κουλτούρα τους. Γιατί μετά την αποχώρησή τους από κάθε παιχνίδι, τα αποδυτήρια ήταν λαμπίκο! Αντίστοιχο παράδειγμα πολιτισμού υπάρχει, όπως έμαθα, στην Ελλάδα, αλλά είναι γνωστό μόνο στα στενά όρια της Football League. Ο Απόλλων Πόντου φροντίζει να αφήνει καθαρά αποδυτήρια και στα εκτός έδρας παιχνίδια του, με τον φροντιστή Σάκη Μούκο να κουβαλάει μαζί του φαράσι και σκούπα! Είναι ενδεικτικό ότι μετά το παιχνίδι με τα Τρίκαλα την περασμένη σεζόν, η ΠΑΕ έλαβε ευχαριστήριο μήνυμα από το τμήμα καθαριότητας του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων. Και προσέξτε: παραδέχονται οι Πόντιοι ότι βαδίζουν στον δρόμο που τους έδειξε η Φλαμουρτάρι. Η αλβανική ομάδα είχε έρθει για φιλικό στην Καλαμαριά τον Αύγουστο του 2017 και ο Απόλλων εξέδωσε τότε ανακοίνωση προκειμένου να συγχαρεί τους Αλβανούς για τα αποδυτήρια που άστραφταν!
Το λάθος του Εμπαπέ

Υποκλίνομαι στο ταλέντο του Κιλιάν Εμπαπέ, που θα σβήσει το κεράκι με τον αριθμό 20 στη γενέθλια τούρτα του τον προσεχή Δεκέμβριο. Το ξεκαθαρίζω εξ αρχής για να μην παρεξηγηθώ. Εκρηξη, ταχύτητα, κίνηση στον χώρο χωρίς την μπάλα, γρήγορη μεταφορά με το τόπι στα πόδια, υψηλή τεχνική, ευστροφία, φαντασία, προσωπικότητα. Το είδαμε το πλήρες πακέτο και στην πορεία της Γαλλίας προς τον τελικό.

Διέκρινα όμως και ένα λάθος στο οποίο υπέπεσε κατά την ταπεινή μου άποψη και στον προημιτελικό με την Ουρουγουάη και στον ημιτελικό με το Βέλγιο. Οταν ο αντίπαλος είναι πίσω στο σκορ και βγάζει εκνευρισμό δεν χρειάζονται τα… κορδελάκια. Παρατήρησα ότι κατέφυγε σε περιττές ενέργειες χωρίς να το απαιτούν οι συνθήκες. Αντί μιας απλής μεταβίβασης πάσαρε με τακουνάκια σαν να έκανε τη φιγούρα του σε ακατάλληλο τάιμινγκ. Δικαίωμά του βέβαια να πασάρει την μπάλα όπως θέλει και εννοείται πως είναι καλοδεχούμενη κάθε επινόηση που ικανοποιεί το φιλοθέαμον κοινό. Υπάρχουν όμως και άγραφοι νόμοι που περικλείονται σε μία λέξη: respect. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτά τα δύο παιχνίδια δέχθηκε και «πέσιμο» από τους αντιπάλους. Αν δεν διορθώσει αυτό το λάθος, η στοχοποίησή του θα επαναληφθεί.