Από την πρώτη και συνάμα τελευταία και μόνη φορά που ο Νίκος Ζήσης βρέθηκε απέναντι στην ΑΕΚ πέρασαν κιόλας δώδεκα χρόνια, αλλά προφανώς στην περίπτωσή τους δεν ισχύει το νόημα της παροιμίας που λέει «μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται»!

Κι αυτό γιατί η κλήρωση των ομίλων του Basketball Champions League επιφύλαξε το συναπάντημα της ΑΕΚ με την Μπάμπεργκ. Ο 35χρονος γκαρντ είχε βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα της οποίας τη φανέλα φόρεσε από το 2000 έως το 2005 δυο φορές στην Ευρωλίγκα της σεζόν 2005-06, αγωνιζόμενος τότε στην Μπενετόν Τρεβίζο, που πέτυχε δυο νίκες: 83-57 στις 7 Δεκεμβρίου του 2005 στο Γαλάτσι και 103-83 στις 2 Φεβρουαρίου του 2006 στο Palaverde.

Οι όμιλοι

Εκτός από την ΑΕΚ –που χθες εισέπραξε διά χειρός Ντράγκαν Σάκοτα και το μπόνους του 1.000.000 ευρώ για τον θρίαμβό της στο ΟΑΚΑ –και την Μπάμπεργκ, στον Γ’ όμιλο συμμετέχουν επίσης η τσεχική Νίμπουργκ, η γαλλική Ντιζόν, η ισραηλινή Χάποελ Ιερουσαλήμ, η ισπανική Φουενλαμπράδα, η τουρκική Εσκισεχίρ και μια ομάδα που θα προκύψει από τον προκριματικό γύρο.

Στον Β’ όμιλο ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με τη… φιλενάδα του ισπανική Τενερίφη, την ιταλική Βενέτσια, την ισραηλινή Χάποελ Χολόν, τη γερμανική Τέλεκομ Βόννη, την τσεχική Οπάβα και δυο ομάδες που θα αναδειχθούν από τον προκριματικό γύρο.

Στον Δ’ όμιλο, ο Προμηθέας Πατρών έπεσε με τη λιθουανική Νεπτούνας, την τουρκική Μπεσίκτας, τη γαλλική Στρασμπούρ, την ιταλική Βίρτους Μπολόνια, τη σλοβενική Ολίμπια Λιουμπλιάνα, τη βελγική Οστάνδη και μια ομάδα που θα προέλθει από τον προκριματικό γύρο. Ο Αρης έχει μπόλικο δρόμο να διανύσει για να προκριθεί στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, καθώς πρέπει να αποκλείσει τρεις ομάδες.

Η αυλαία της κανονικής περιόδου θα ανοίξει στις 9 Οκτωβρίου και από κάθε όμιλο θα προκριθούν τέσσερις ομάδες στη φάση των 16.