Αυξάνονται και πληθύνονται οι ισπανόφωνοι στο ρόστερ του Αρη. Εξέλιξη αναμενόμενη βέβαια από τη στιγμή που προσλήφθηκε ο προπονητής Πάκο Ερέρα. Το μόνο ερώτημα είναι πού θα σταματήσει η καταμέτρηση. Για την ώρα ας κάνουμε μία σύνοψη: Ο 22χρονος αργεντινός εξτρέμ Ματέο Γκαρσία παραχωρήθηκε δανεικός από τη Λας Πάλμας στους Κίτρινους, ενώ έχει αποκτηθεί και ο 30χρονος ισπανός κεντρικός μέσος Χαβιέρ Ματίγια. Αυτός προέρχεται από την Ταραγόνα. Χθες, ανακοινώθηκε και η διετής συμφωνία με τους Τζούλιαν Κουέστα (27χρονος τερματοφύλακας από Βίσλα Κρακοβίας) και Αλεξ Μενέντεζ (30χρονος αριστερός μπακ – χαφ από Ρέους). Αμφότεροι Ισπανοί. Και έπεται συνέχεια με Ιβηρες και Αργεντινούς.

Κοιτά και στην Ελλάδα

Απλώνει όμως δίχτυα και στην εγχώρια αγορά ο Αρης. Μετά τους «σουπερλιγκάτους» Θωμά Ναζλίδη και Νικολά Ντιγκινί, επισημοποιήθηκε και η συνεργασία (τριετές συμβόλαιο) με τον Στέργιο Καψάλη που αγωνίστηκε στη Βέροια το 2017-18. Και μπορεί η ομάδα της Ημαθίας να αποβλήθηκε από τη Φούτμπολ Λιγκ κατρακυλώντας πλέον στο τοπικό πρωτάθλημα από τη νέα περίοδο, αλλά ο 24χρονος στόπερ ανήλθε σε ρόστερ ομάδας Σούπερ Λίγκας. Αν θα πάρει και ευκαιρίες από τον Πάκο Ερέρα είναι μία άλλη ιστορία…

Τα στοιχήματα πληρώνονται

Οι επιβάτες του μετρό των Βρυξελλών πήγαιναν χτες το πρωί αμέριμνοι στις δουλειές τους, όταν υποχρεώθηκαν να ακούσουν από τα μεγάφωνα τον ποδοσφαιρικό ύμνο της Γαλλίας!

Τι είχε συμβεί: απλά, η υπηρεσία δημόσιων συγκοινωνιών των Βρυξελλών έχασε ένα στοίχημα με την παρισινή ομόλογό της. Οι δύο υπηρεσίες είχαν προκαλέσει η μία την άλλη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν νικούσε το Βέλγιο, το Παρίσι θα άλλαζε τις πινακίδες στον σταθμό Σεν-Λαζάρ σε «Σεν-Αζάρ», προς τιμήν του βέλγου μέσου. Ομως νίκησε η Γαλλία… Ετσι, οι Βρυξέλλες αναγκάσθηκαν να «προσφέρουν» στους επιβάτες, στις 8 π.μ. και στις 10 π.μ., τον ύμνο «Tous Ensemble» (Ολοι μαζί) του Γάλλου Τζόνι Χαλιντέι.

Να σημειώσουμε ότι ο πατέρας του Χαλιντέι ήταν Βέλγος, ενώ οι Βρυξέλλες είχαν τιμήσει τον τραγουδιστή, όταν πέθανε πέρυσι, παίζοντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε τρένα και από τα μεγάφωνα της Γκραν Πλας στο κέντρο της πόλης.

Ξαφνικό συναπάντημα

Η κληρωτίδα του Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ είχε κέφια. Και έτσι έφερε την κάτοχο του τίτλου ΑΕΚ αντιμέτωπη –μεταξύ άλλων στους ομίλους –με την Μπάμπεργκ, την πρώην ομάδα του νυν τεχνικού της Ενωσης Λούκα Μπάνκι!

Παράλληλα, επιστρέφει ως αντίπαλος στην ομάδα όπου ανδρώθηκε ο Νίκος Ζήσης που αγωνίζεται στη γερμανική ομάδα, η οποία μετά τον αποκλεισμό της από την Ευρωλίγκα, αντί για το Eurocup επέλεξε το Τσάμπιονς Λιγκ.

Τελευταία φορά που είχε έρθει ως αντίπαλος της Ενωσης ο Ζήσης ήταν πριν από δώδεκα χρόνια με την Μπενετόν Τρεβίζο. Εκεί, προπονητής ήταν ο νυν του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ!
Απευθείας με SMS

Περισσότερο από τις λέξεις «ρόλος», «θέση» και «χρόνος συμμετοχής» και «χρήματα», στις συζητήσεις του με τον Ντέιβιντ Μπλατ και τη διοίκηση του Ολυμπιακού, ο Ιωάννης Παπαπέτρου χρησιμοποίησε μια άλλη: ευθύνες.

Τι σημαίνει αυτό; Ο προβληματισμός του δεν είχε να κάνει τόσο με το αν θα περνά περισσότερο χρόνο στο «3» ή στο «4», εάν θα παίζει 22 ή 25 λεπτά και πόσα χρήματα θα εισπράξει, αλλά με το μέγεθος των ευθυνών που θα επωμιζόταν και το πόσο επιδραστικός θα μπορούσε να γίνει στο παιχνίδι των Πειραιωτών…

Και κάτι ακόμη σε αυτή την πολύκροτη υπόθεση: το δεύτερο αλλά εξίσου άκαρπο ραντεβού το έκλεισαν απευθείας οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, με τον ίδιο τον Παπαπέτρου, μέσω SMS.