Δεν κρύβει τη χαρά του ο Ζόραν Ζάεφ για το προσκλητήριο που πήρε για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Μετά το μήνυμα που έστειλε ότι «η Δημοκρατία της Μακεδονίας γίνεται μέρος μιας οικογένειας», ο Ζάεφ αποφάσισε να το γιορτάσει με πάρτι σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, προσερχόμενος στην αίθουσα όπου διεξάγεται η Σύνοδος, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να δώσουν βροντερό «παρών» στους εορτασμούς που θα στηθούν το Σάββατο, 14 Ιουλίου, σε 15 πόλεις, με αφορμή την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο MIA, ο κ. Ζάεφ είπε: «η Μακεδονία από σήμερα πηγαίνει μόνο μπροστά και οι πολίτες της έκαναν το big bang. Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να προσκαλέσει τη Μακεδονία να γίνει η 30ή χώρα-μέλος της. Λάβαμε πρόσκληση για να γίνουμε σύμμαχοι των πιο ισχυρών χωρών στον κόσμο. Πετύχαμε τους κοινούς στόχους μας, τα κοινά όνειρα και τις ελπίδες μας».

Ενδεικτικό αποτελεί και το γεγονός, πως σε κάθε δήλωση που κάνει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων «ξεχνάει» τον γεωγραφικό προσδιορισμό, που επικυρώθηκε με τη συμφωνία των Πρεσπών, για τη «Βόρεια Μακεδονία» εκθέτοντας ανεπανόρθωτα, για μια ακόμα φορά, Τσίπρα και Καμμένο, οι οποίοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται περί επιτυχίας.

Συνεχίζοντας λοιπόν ο κ. Ζάεφ είπε: «Ας συνεχίσουμε έτσι στην επόμενη μεγάλη απόφασή μας, όταν θα πούμε όλοι «ναι» (σ.σ.: εννοεί το δημοψήφισμα του φθινοπώρου για τη συμφωνία των Πρεσπών) στο μέλλον μας και στο μέλλον της Μακεδονίας. Σας προσκαλώ το Σάββατο 14 Ιουλίου για να γιορτάσουμε όλοι μαζί, με μακεδονική μουσική, σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα. Η κυβέρνηση οργανώνει εορτασμούς σε 15 πόλεις, στους οποίους θα πούμε μπράβο στη χώρα μας που πηγαίνει μπροστά».

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει λάβει συγχαρητήρια από ξένους ηγέτες είπε: «Αυτοί είναι οι άνθρωποι που οδηγούν τον πλανήτη, οι μεγαλύτεροι ηγέτες του κόσμου: ο πρόεδρος Τραμπ, η καγκελάριος Μέρκελ, ο πρόεδρος Μακρόν… όλοι οι άλλοι ηγέτες. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που έζησα τη στιγμή κατά την οποία είδα όλους αυτούς τους παγκόσμιους ηγέτες να χαίρονται για τη Μακεδονία. Όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, πλησίασαν, έδωσαν συγχαρητήρια, ευχήθηκαν καλή επιτυχία, προσφέροντας βοήθεια και υποστήριξη».