Η Σαρδηνία ασκούσε πάντα μια ιδιαίτερη γοητεία επάνω μου. Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα (πρώτη η Σικελία και τρίτη η Κύπρος), εντυπωσιακό, αριστοκρατικό, «τυλιγμένο» στα χρώματα του τιρκουάζ, του απαλού ροζ, του χρυσού και της καραμέλας. Αυτοί που το έχουν επισκεφθεί υποστηρίζουν ότι τα νερά έχουν το ωραιότερο βαθύ μπλε που θα μπορούσε να συναντήσει κανείς στον πλανήτη. Αστέρες του κινηματογράφου, top models, μεγαλοεπιχειρηματίες και γαλαζοαίματοι, επισκέπτονται την περιοχή για να πάρουν μια γεύση από διασκέδαση πολλών πολλών αστέρων. Μία από τις πλέον όμορφες περιοχές στη Νοτιοανατολική Σαρδηνία είναι η Costa Smeralda, εκεί όπου ο μεγιστάνας Καρίμ Αγά Χαν περνούσε τα καλοκαίρια του. Ο Τζορτζ Κλούνι είναι επίσης λάτρης της περιοχής με τα brilliant (όπως τα χαρακτηρίζουν) γαλαζοπράσινα νερά. Ο αμερικανός σταρ βρισκόταν σε κάποιο άλλο σημείο της Σαρδηνίας (Costa Corallina), όταν η Mercedes ενός απρόσεκτου Ιταλού έπεσε πάνω στο σκούτερ του. Ο Κλούνι γλίτωσε με μικρούς τραυματισμούς. Ο ιταλός δικαιολογήθηκε ότι τον… τύφλωσε ο ήλιος, η αλήθεια όμως είναι ότι, το εκτυφλωτικό χρυσό φως της Sardinia γοητεύει ακόμη και αυτούς τους πάμπλουτους, κοσμογυρισμένους Ανιέλι. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος έφθασε πριν από λίγα 24ωρα στην Πελοπόννησο και το «Costa Navarino» (με σκοπό να κλείσει τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους), είναι λάτρης του νησιού με τους αρχαίους πέτρινους κωνικούς πύργους.

Ατέλειωτα ελληνικά καλοκαίρια

Ο επιχειρηματίας Αντρέα Ανιέλι αλλά και τα εγγόνια του μεγάλου Τζιάνι, (ιδρυτή της βιομηχανίας Fiat) Λάπο και Τζινέβρα Ελκαν, λατρεύουν τη Σαρδηνία. Κατηφορίζουν από το Τορίνο και το Μιλάνο στο κοσμοπολίτικο νησί, με θαλαμηγούς και private jets. Το τοπίο της Μεσσηνίας, με το πράσινο και τα κρυστάλλινα νερά «αιχμαλώτισε» όμως το βλέμμα του Αντρέα, μεγαλομετόχου της Γιουβέντους, ακριβώς όπως αυτό του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στο «Costa Navarino» και την πλέον λαμπερή βίλα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Η αγαπημένη σταρ του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Σκάρλετ Τζοχάνσον, έπειτα από ένα σύντομο πέρασμα από την Νότια Ιταλία (στο παρελθόν έχει μείνει ιστορική η φωτογραφία της με λευκό μπικίνι να κάνει ντους στο deck τεράστιας θαλαμηγού), ίσως κατευθυνθεί στην περιοχή όπου κάνει διακοπές ο Ρονάλντο με την οικογένειά του. Η Ευγενία Νιάρχου αντίθετα, ετοιμάζεται να «εγκαταλείψει» την Ελλάδα και τη Μύκονο, μετά από μερικές ημέρες διαμονής σε πολυτελές resort στον Ορνό. Η κόρη του Φίλιππου Νιάρχου, διεθνούς φήμης σχεδιάστρια κοσμημάτων, θα «πετάξει» στην Ιμπιζα.

Από τις Κυκλάδες στο Μετρό

Η πυξίδα που θυμίζει αυτές των ιστορικών sailing yachts δείχνει αυτή τη φορά Νάξο και Πάρο. Τα νησιά των Κυκλάδων επισκέπτεται μέσα από ένα χρυσό, μουσικό ταξίδι κάθε καλοκαίρι, η ταλαντούχα Ολγα Βενέτη. Η λυρική καλλιτέχνις, με πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας, μετά τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα τραγουδήσει στον αρχαιολογικό χώρο Υρια της Νάξου (28 Ιουλίου) και στο Μοναστήρι, στον Αγιο Ιωάννη της Πάρου (4 Αυγούστου). Μακριά από ειδυλλιακά τοπία, στο κέντρο της πόλης, η ανακύκλωση ανακάλυψε το μέσο μεταφοράς της. Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και οι Σταθερές Συγκοινωνίες ξεκίνησαν το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς. Σκοπός του καινοτόμου αυτού προγράμματος, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών που κυκλοφορούν καθημερινά με τα οικολογικά μέσα σταθερής τροχιάς, για τα οφέλη της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης εγκαινίασε τον Συρμό της Ανακύκλωσης. Αρκετά πιο μακριά, στο Κατράκειο Θέατρο, ο Αντώνης Ρέμος και η Ελενα Παπαρίζου ήταν οι πρωταγωνιστές σε μια πολύ επιτυχημένη συναυλία.