Ηταν 11 Ιουλίου του 2010 και στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής διεξαγόταν ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Ισπανίας – Ολλανδίας. Στο ημίχρονο ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του Ολυμπιακού, αυτή του Βασίλη Σπανούλη που από τον Παναθηναϊκό πήγε στο Λιμάνι. Οκτώ χρόνια μετά ο Παναθηναϊκός, σχεδόν ίδια ημέρα (10 Ιουλίου), ξανά μεσούντος ενός Μουντιάλ, γνωστοποιεί την απόκτηση του Ιωάννη Παπαπέτρου που άφησε τα ερυθρόλευκα και ντύθηκε με πράσινα.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι πρόκειται για την πρώτη φορά επί προεδρίας Δημήτρη Γιαννακόπουλου που ο Παναθηναϊκός παίρνει παίκτη από τον Ολυμπιακό, τον οποίο οι Πειραιώτες ενδιαφέρονταν να κρατήσουν. Διότι πέρυσι ο Λοτζέσκι δεν ένοιαζε πλέον τον Ολυμπιακό, ενώ ακόμα πιο πίσω, ο Γιάννης Μπουρούσης ναι μεν έβαλε το τριφύλλι, αλλά είχε φύγει πολλά χρόνια από την πειραϊκή ομάδα.

Αγκάθια

Ούτε παραγγελία να το είχε κάνει ο Ντέιβιντ Μπλατ το ξεκίνημα στο πρόγραμμα του Ολυμπιακού για την Ευρωλίγκα. Οχι ότι είναι εύκολο, κάθε άλλο, απλά είναι παιχνίδια με ιδιαιτερότητες. Κι αυτό γιατί στην πρεμιέρα ταξιδεύει στη Ρωσία για το παιχνίδι κόντρα στη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα, τη δεύτερη αγωνιστική παίζει στο γήπεδο του Final 4 του 2019 , στη Φερνάντο Μπουέσα Aρένα, κόντρα στην Μπασκόνια και την 4η αγωνιστική φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ομάδα για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, τη Μακάμπι.

Διαφήμιση

Από το πουθενά η Καλαμάτα έγινε διάσημη ανά την υφήλιο. Μια εντυπωσιακή ξενοδοχειακή μονάδα, ένας σουπερστάρ παγκοσμίου βεληνεκούς, μια μεταγραφή που ολοκληρώθηκε στο έδαφος της μεσσηνιακής γης. Τι καλύτερο για σενάριο ταινίας; Δεν είναι μόνο πως ο Ρονάλντο μεταγράφηκε στη Γιουβέντους. Αλλά ο τόπος και ο τρόπος, με το ελικόπτερο του προέδρου της Γηραιάς Κυρίας να προσγειώνεται στα μέρη μας για να κλείσει το deal. Χωρίς κόπο μια σούπερ διαφήμιση για την Καλαμάτα και την Ελλάδα!

Μανιάτικο ο Κάιπερς

Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για την καταγωγή του Ούγκο Κάιπερς. Με βελγική εθνικότητα συστήθηκε στη Φούτμπολ Λιγκ ο 21χρονος σέντερ φορ του Εργοτέλη, αλλά δεν αποκλείεται να έχει ρίζες από τη… Μάνη. Επιμένει –όπως διάβασα –σε νεότερη δήλωσή του να αρνείται τη μεταγραφή στην ΑΕΚ. Είχε θεωρήσει –θυμίζω –υποτιμητική την οικονομική πρόταση που του κατέθεσε η Ενωση και το κρατάει ακόμη μανιάτικο. Ξεφωνίζει μάλιστα τον Δικέφαλο σε κάθε ευκαιρία. Μέχρι και ότι προτιμάει να παίξει πόλο παρά να πάει στην ΑΕΚ διατείνεται… Αν μη τι άλλο, η υπόθεσή του αποτελεί απρόσμενη επικοινωνιακή ήττα διαρκείας για τους Κιτρινόμαυρους.

Εμεινε για μία προπόνηση

Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε, αλλά… χωρίσανε! Σε οικογενειακό λόγο αποδίδουν τα ΜΜΕ του Αζερμπαϊτζάν την αποχώρηση του Αράζ Αμντουλαγέφ από τον Πανιώνιο. Ο 26χρονος αζέρος winger είχε δώσει τα χέρια με τους Κυανέρυθρους για την επιστροφή του στην ομάδα (είχε προηγηθεί η εξάμηνη θητεία του στη Νέα Σμύρνη τη σεζόν 2011-12), όμως ο επίλογος γράφτηκε ύστερα από μία προπόνηση! Μάλιστα, ο παίκτης απέσυρε τη φωτογραφία με τη φανέλα του Πανιωνίου που είχε ανεβάσει στα social media. Τουλάχιστον δεν είχε προλάβει να τον ανακοινώσει η ΠΑΕ. Τότε κατά τη γνώμη μας δεν θα «μαζευόταν» εύκολα το θέμα.

Σημεία των καιρών

Ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης του Αργύρη Καμπετσή και αν τελικά θα βάλει ή όχι τα πράσινα, αυτά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και των συζητήσεων όλων των πλευρών δείχνουν για ακόμα μια φορά πως ο Παναθηναϊκός της σημερινής κατάστασης μπορεί να χάσει παίκτη από κάθε ομάδα. Ακόμα και από νεοφώτιστους στην κατηγορία. Φυσικά, το γεγονός αξίζει να επισημανθεί. Το χθεσινό «μπάσιμο» ελληνικού συλλόγου για να αρπάξει τον Καμπετσή ασφαλώς και τα λέει όλα. Και αν δεν υπήρχε ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Νταμπίζας, ο Παναθηναϊκός θα είχε ήδη «αποχαιρετήσει» την περίπτωσή του. Θα επανέλθω με λεπτομέρειες σύντομα.