Η μεγαλύτερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού ολοκληρώθηκε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελεί από χθες μέλος της κοινωνίας του Τορίνο, καθώς ανήκει στην οικογένεια της Γιουβέντους. Ο 33χρονος Πορτογάλος επέλεξε έπειτα από εννέα χρόνια να αποχωριστεί τη Μαδρίτη και να μετακομίσει σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, την σαφώς πιο κρύα πρωτεύουσα του Πεδεμοντίου.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως θα πετάξει στα σκουπίδια τα εννέα χρόνια που φόρεσε τη λευκή φανέλα. Οπως δεν θα τον ξεχάσει και η πρώην ομάδα του, η οποία τον αποχαιρέτησε με τη φράση: «Η Ρεάλ θα είναι πάντα το σπίτι σου». Μία μεταγραφή που άρχισε να συζητείται στο Τορίνο, η κουβέντα συνεχίστηκε στη Μαδρίτη και ολοκληρώθηκε χθες με την άφιξη του προέδρου της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, στη Μεσσηνία, στο ξενοδοχειακό συγκρότημα όπου ξεκουράζεται ο πορτογάλος άσος. Η Γηραιά Κυρία έβγαλε από το ταμείο της 100 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, ενώ ο Ρονάλντο έβαλε την υπογραφή του σε τετραετές συμβόλαιο βάσει του οποίου οι ετήσιες αποδοχές του θα αγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ.

Αποχαιρετισμός

Και ο ίδιος, πάντως, φρόντισε να φύγει ως φίλος από τη Μαδρίτη. Σε μία συγκινητική επιστολή, αναφέρθηκε στα εννέα χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ, χαρακτηρίζοντάς τα «εκπληκτικά», «μοναδικά» και τα «πιο χαρούμενα» της ζωής του: «Ωστόσο πιστεύω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου και αυτός ήταν ο λόγος που ζήτησα από την ομάδα να αποδεχθεί τη μεταγραφή μου. Ετσι αισθάνθηκα και ζητώ από όλους και κυρίως από τους οπαδούς να με καταλάβουν».

Ο 33χρονος Πορτογάλος φρόντισε επίσης να μην ξεχάσει κανέναν: «Ξέρω πολύ καλά ότι ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσω ότι εδώ απόλαυσα το ποδόσφαιρο με έναν μοναδικό τρόπο. Είχα εκπληκτικούς συμπαίκτες, τόσο στο γήπεδο, όσο και στα αποδυτήρια, ένιωσα τη ζεστασιά και τη θέρμη ενός υπέροχου κοινού και μαζί καταφέραμε να κατακτήσουμε τρία συνεχόμενα Τσάμπιονς Λιγκ και τέσσερα μέσα σε πέντε χρόνια. Μαζί με όλα αυτά σε ατομικό επίπεδο είχα την προσωπική ικανοποίηση να κατακτήσω τέσσερις Χρυσές Μπάλες και τρία Χρυσά Παπούτσια. Κι όλα αυτά κατά την παραμονή μου σε αυτό το απαιτητικό και υπέροχο κλαμπ».

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ευχαρίστησε τους πάντες, από τον πρόεδρο Φλορεντίνο Πέρεθ, τους προπονητές, το ιατρικό τιμ, μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο της ομάδας. «Αυτή τη φανέλα, αυτό το σήμα και το Σαντιάγο Μπερναμπέου θα με ακολουθούν βαθιά μέσα μου, θα τα νιώθω δικά μου όπου κι αν βρίσκομαι», πρόσθεσε. Αλλωστε ξέρει καλά πως ό,τι κι αν πετύχει με τη φανέλα της Γιουβέντους δεν θα ξεχάσει πως τα πάντα σε ατομικό επίπεδο τα κατέκτησε με τη φανέλα της Ρεάλ. Από την ημέρα που άφησε τη φανέλα με το Νο 7 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να φορέσει μία άλλη, αλλά με τον ίδιο αριθμό, της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η αφορμή

Μία περίεργη δήλωσή του μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κίεβο είχε γίνει αφορμή να αρχίσουν τα σενάρια της αποχώρησής του από τη Μαδρίτη. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν γνωστό πως δεν ένιωθε καλά τελευταία. Μία υπόσχεση που του είχε δώσει ο Φλορεντίνο Πέρεθ, τον Μάιο του 2017 στο Κάρντιφ, μετά τη νίκη επί της Γιουβέντους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είχε υλοποιηθεί. Ποια ήταν αυτή; Ενα νέο συμβόλαιο, με αποδοχές που θα τον έκαναν τον καλύτερα αμειβόμενο ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Ο Ρονάλντο σαν ένα μικρό παιδί που του έταξαν κάτι και δεν το έκαναν δεν ξέχασε ποτέ τα λόγια του Πέρεθ. Παράλληλα ήταν και κάποια άλλα θέματα, όπως αυτή η δικαστική περιπέτεια καθώς είχε κατηγορηθεί για φορολογική απάτη και μάλιστα τιμωρήθηκε με πρόστιμο πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ετσι, έφτασε η στιγμή να αρχίσει να συζητεί την αποχώρησή του από τη Ρεάλ. Ολα τα υπόλοιπα τα ανέλαβε ο εκπρόσωπός του Ζόρζε Μέντες. Αυτός έκανε τις συζητήσεις με τη Γιουβέντους, στη συνέχεια ταξίδεψε στη Μαδρίτη και ξενύχτησε την περασμένη Πέμπτη συζητώντας με τους ανθρώπους της Ρεάλ για τον τρόπο που θα αποχωρούσε. Ο Μέντες ήταν φυσικά παρών και χθες στη Μεσσηνία, παρέα με τον αγαπημένο του φίλο και τον Αντρέα Ανιέλι και τη σύζυγό του Ντενίς Ακαλίν.

Με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αγωνίστηκε σε 438 παιχνίδια και σημείωσε 451 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Φυσικά είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μαδριλένων. Από αυτά τα γκολ, 312 ήταν στο πρωτάθλημα, 22 στο Κύπελλο, τέσσερα στο ισπανικό Σούπερ Καπ, έξι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και δύο στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Αφήσαμε τελευταίο το Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί δεν έχει αντίπαλο, καθώς έφτασε τα 105. Παράλληλα, είναι ένας παίκτης που πέτυχε να σκοράρει σε τρεις τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο γκολ εναντίον της Γιουβέντους στο Κάρντιφ και από ένα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στους τελικούς της Λισαβόνας και του Μιλάνου. Παράλληλα, κανένας άλλος παίκτης δεν έχει καταφέρει να σκοράρει και στα έξι ματς της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Καλοσώρισμα από τον Αλέγκρι

«Τρίτη 10 Ιουλίου 2018. Μια ημερομηνία που θα μείνει στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου» σημείωσε η «Gazzetta dello sport». Υπερβολή, θα σκεφθεί κανείς. Ισως. Ομως πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες μεταγραφές, καθώς πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους παίκτες που θα αγωνιστούν στο ιταλικό πρωτάθλημα. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο προπονητής της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι (φωτογραφία κάτω), μίλησε τηλεφωνικά με τον Κριστιάνο Ρονάλντο θέλοντας να τον καλοσωρίσει στη Γηραιά Κυρία. Ο Ρονάλντο είναι ένας παίκτης που θέλει να τον θέλουν και να τον σέβονται και ο Αλέγκρι του έδειξε με αυτόν τον τρόπο πως μπορεί να αισθάνεται άνετα. Οπως έγινε γνωστό, ο 33χρονος Πορτογάλος θα συνεχίσει τις διακοπές του και αυτή την εβδομάδα. Στο Τορίνο αναμένεται, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, την προσεχή Δευτέρα προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να γίνει η επίσημη παρουσίαση. Ο Αλέγκρι έχει προγραμματίσει να αναχωρήσει η ομάδα στις 23/7 για τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να προετοιμαστεί και να δώσει φιλικά παιχνίδια. Μάλλον, όμως, για τον Ρονάλντο αλλά και άλλους παίκτης της Γηραιάς Κυρίας που έχουν αγωνιστεί στο Μουντιάλ θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας.