Την βεβαιότητα ότι η συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ θα επικυρωθεί με μεγάλη πλειοψηφία της τάξης του 70% στο προγραμματιζόμενο δημοψήφισμα, εξέφρασε ο σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη του στο BBC. 

Όπως ανέφερε ο ίδιος η Ελλάδα διασφάλισε όνομα erga omnes ενώ τα Σκόπια «erga omnes ταυτότητα», και 
πρόσθεσε ότι «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ποσοστό μεγαλύτερο από το 75% των πολιτών είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Πάνω από το 70% των πολιτών θεωρεί ότι το ζήτημα αυτό θα έπρεπε να είχε λυθεί και ότι τώρα είναι καλή στιγμή και ότι περισσότερο από το 75% θα συμμετάσχει στο δημοψήφισμα».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι και οι δύο πλευρές (Σκόπια και Αθήνα) θα εκπληρώσουντις υποχρεώσεις τους.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει θετική στάση και να δώσει μια ευκαιρία στην συμφωνία των Πρεσπών.

Ερωτηθείς από το BBC για το εάν μελλοντικές κυβερνήσεις στα Σκόπια θα επιδιώξουν μια «Μεγάλη Μακεδονία» σημείωσε πως «Μεγάλη Μακεδονία» είχε ο Μέγας Αλέξανδρος ενώ σήμερα η ΠΓΔΜ έχει δική της Μακεδονία τονίζοντας πως τα Σκόπια σέβονται ως αδιάβλητα τα υφιστάμενα σύνορα, πρόνοια που υπάρχει και στην συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι και οι δύο πλευρές (Σκόπια και Αθήνα) θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αν και δήλωσε μια μικρή ανησυχία για τις αντιδράσεις του συγκυβερνήτη, Πάνου Καμμένου.

«Ανησυχώ, αλλά πιστεύω πως και οι δύο πλευρές θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από