Περιορισμένος ήταν ο χρόνος που η η κυρία Ράνια Αντωνοπούλου, χρειάστηκε να μείνει στην ανεργία, αφού μόλις πριν από μερικούς μήνες αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, μόλις αποκαλύφθηκε ότι έπαιρνε επίδομα ενοικίου.

Ωστόσο η κυβέρνηση αποφάσισε να δείξει το πρόσωπο της κοινωνικής της ευαισθησίας τοποθετώντας την κ.Αντωνοπούλου στη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου εγκρίνει τη δέσμευση ποσού 13.221,06 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη εξόδων μετεγκατάστασης, «λόγω τοποθέτησης της κ. Ουρανίας Αντωνοπούλου στη θέση μονίμου αντιπροσώπου στη ΜΕΑ ΟΟΣΑ».

Υπενθυμίζεται πως η πολύκροτη παραίτηση της κ.Αντωνοπούλου, ήρθε ως φυσική συνέπεια της αποκάλυψης ότι λάμβανε επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ το μήνα για διαμέρισμα στο οποίο διέμενε στο Κολωνάκι. Τον ίδιο δρόμο προς την ανεργία ακολούθησε τότε και ο σύζυγός της, πρώην υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.