Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν οι κάτοικοι του χωριού Χελιδόνα, Ευρυτανίας προκειμένου να μην προχωρήσουν τα έργα για την εγκατάσταση κεραίας τύπου πυλώνα 35 μέτρων μέσα στα όρια του οικισμού.

Οι κάτοικοι αμφισβητούν την νομιμότητα του έργου καθώς, όπως αναφέρουν, δεν τηρούνται οι προβλεπόμενοι περιβαλλοντικοί όροι. Επιπλέον, καταγγέλλουν αδειοδότηση «εξπρές» με την κεραία να τοποθετείται δίπλα στο σχολείο, εφαπτόμενη με εκκλησία και νεκροταφείο και σε απόσταση μόλις 90 μέτρων από το πρώτο σπίτι.

Οι κάτοικοι του χωριού δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη συνέχιση του έργου ενώ σε σελίδα στο facebook, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:

«Ο Πολιτιστικός σύλλογος και ο πρόεδρος της κοινότητας έχουν προβεί σε όλα τα δυνατά νόμιμα και ένδικα μέσα για τη κατάργηση και την μετατόπιση του έργου. Αυτό το έργο δεν πρόκειται να περάσει για τον απλούστατο λόγο της μη πιστής εφαρμογής του νόμου περί προστασίας περιβάλλοντος και ανθρώπων (τοποθέτηση κεραίας τουλάχιστον σε απόσταση 300 μέτρων από οικισμούς). Οι κάτοικοι του χωριού και οι όλοι οι Χελιδονόφιλοι θα προβούμε σε συλλογικές προσπάθειες για την απομάκρυνσή του.»