Μετά την επιστροφή του «ιπτάμενου» Ανδρέα Γιαννιώτη στον Ολυμπιακό θεώρησαν στον Ατρόμητο ότι είναι ρίσκο να πορευθούν τη νέα σεζόν με τον Νίκολα Μίρκοβιτς πλαισιωμένο από τους τερματοφύλακες που έχουν ξεπηδήσει από τις ακαδημίες.

Και όπως μαθαίνω από το Περιστέρι οι όποιες ενστάσεις δεν διατυπώθηκαν τόσο για τους ταλαντούχους και συνονόματους Χρήστο Μανδά και Θεοδωράκη, όσο για τον σέρβο γκολκίπερ. Εξού και η απόφαση να αποκτηθεί «άσος» πρώτης γραμμής. Χθες, λοιπόν, ανακοινώθηκε η διετής συνεργασία με τον Μπάλας Μέγερι, τον πεντάκις πρωταθλητή Ελλάδας με τη φανέλα του Ολυμπιακού (συν τρία Κύπελλα) από το 2011 έως και το 2015.

Ο 28χρονος πλέον Ούγγρος, μετά τη συλλογή εμπειριών στα μέρη μας (είχε 72 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τους Ερυθρόλευκους), μεταγράφηκε στη Χετάφε το 2015-16. Αγωνίστηκε όμως μόνο σε δύο αγώνες στο Κύπελλο Ισπανίας και την επόμενη περίοδο μεταπήδησε στην Γκρόιτερ Φιρτ καταγράφοντας στο ενεργητικό του 32 παρουσίες στη Β’ Γερμανίας. Το 2017-18 περιορίστηκε σε ρόλο αναπληρωματικού (9 εμφανίσεις) στο ίδιο πρωτάθλημα και ψάχτηκε για νέα επαγγελματική στέγη. Με την Ελλάδα και τον Ατρόμητο να ανοίγουν τις αγκάλες τους. Γιατί Μπάλα(ς) είναι και γυρίζει!

Αποχώρηση

με συμβολισμό

Στα ψιλά πέρασε –όπως παρατηρώ –η αποχώρηση του Ανταμ Τζανετόπουλου από την ΑΕΚ. Κι ας εμπεριέχει έναν συμβολισμό, κλείνοντας τον κύκλο του περιβόητου restart. Γιατί ήταν ουσιαστικά ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που είχε απομείνει από το ρόστερ της Γ’ Εθνικής. Και ταυτόχρονα ο μοναδικός που αγωνίστηκε στη συγκεκριμένη κατηγορία με την Ενωση και είχε έστω μία συμμετοχή στην πορεία τίτλου το 2017-18 στη Σούπερ Λίγκα. Το 2013-14 ήταν στο ρόστερ και οι Ηλίας Τσέλιος, Ανδρέας Βλαχομήτρος, που περιφέρονται πλέον ως δανεικοί, αλλά αυτοί δεν συμμετείχαν ενεργά στην πορεία επανεκκίνησης. Ο Τζανετόπουλος παραχωρήθηκε μεν στον Ηρακλή το 2016-17, αλλά αγωνίστηκε σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες με τα κιτρινόμαυρα.

Μάλιστα, σε ένα παιχνίδι με την Επισκοπή Ρεθύμνης τον Μάρτιο του 2015 είχε γίνει ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία της ΑΕΚ, φορώντας το περιβραχιόνιο σε ηλικία 20 ετών και ενός μηνός. Εστω και σε αγώνα Γ’ Εθνικής. Στην πορεία πάντως δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και πλέον συνεχίζει στον Απόλλωνα Σμύρνης. Ιδια γειτονιά, άλλο επίπεδο… Και δεν τον πήραν τα χρόνια (γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1995).

Ξεκαθάρισμα

για «Κούλι»

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να τα πει ο Κουλιμπαλί με τον Νταμπίζα προκειμένου να αποφασίσει ο αμυντικός του ΠΑΟ από την Αφρική αν θα μείνει τελικά στην ομάδα ή θα αναζητήσει άλλον σύλλογο να συνεχίσει την καριέρα του. Πάντως, ο Δώνης έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να γνωρίζει τι θα συμβεί μέχρι να αναχωρήσει η ομάδα για την Ολλανδία, όπου θα γίνει το «δέσιμο». Ο «Κούλι», όπως μου λένε, δείχνει ευδιάθετος και ορεξάτος αυτές τις πρώτες ημέρες. Κι αν πάρει διαβεβαιώσεις για τα χρήματά του, τότε δεν πρόκειται να ψάξει τίποτα άλλο.

Αποχώρηση

Υστερα από 14 χρόνια συνεχούς παρουσίας με το σκουφάκι του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Δελακάς αποφάσισε να πει αντίο στις πισίνες. Ο διεθνής πολίστας κατέκτησε φέτος πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε μιλάμε για την πλέον επιτυχημένη σεζόν στην καριέρα του. Και φυσικά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις δεκάδες διακρίσεις με τα ερυθρόλευκα.
Πρόσβαση με μετρό στην «Αγια-Σοφιά»

Πρόκειται για σχέδιο επί χάρτου, αλλά η είδηση επιτείνει τον ενθουσιασμό των φίλων της ΑΕΚ, αφού η εύκολη πρόσβαση είναι σημαντικότατη παράμετρος για κάθε σύγχρονο γήπεδο.

Στην προκειμένη περίπτωση, η υπό κατασκευή «Αγια-Σοφιά» θα εξυπηρετείται από τον μελλοντικό σταθμό της Νέας Φιλαδέλφειας στην Πλατεία Πατριάρχου.

Σύμφωνα με τον ανανεωμένο χάρτη που ανήρτησε η Αττικό Μετρό, ο συγκεκριμένος σταθμός εντάσσεται στη σχεδιαζόμενη Νέα Γραμμή 4 της οποίας το νέο τμήμα περιλαμβάνει επίσης σύνδεση με Ιλιον και Πετρούπολη. Βέβαια, παραείναι σε πρώιμο στάδιο, αφού προηγείται το πρώτο τμήμα της Γραμμής 4 (Αλσος Βεΐκου – Γουδή). Οπότε κρατάω μικρό καλάθι για το έτος παράδοσης…