Πρώτη φορά έπειτα από 28 χρόνια, η Αγγλία απολαμβάνει μία τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η πρόκριση της εθνικής ομάδας στην ημιτελική φάση έχει προκαλέσει απίστευτο ενθουσιασμό στον κόσμο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το τραγούδι «Τhree lions», που γράφτηκε το 1996 από τους Φρανκ Σκίνερ και Ντέιβιντ Μπάντιελ, ειδικά για τη διοργάνωση του Euro, ακούγεται και πάλι σε όλη την Αγγλία και ανέβηκε ξανά ύστερα από 22 χρόνια στην πρώτη θέση του Big Top 40. Το τραγούδι αυτό, που περιέχει τους στίχους «It’s coming home», ακούγεται όλο και περισσότερο τον τελευταίο μήνα και μάλιστα και από παίκτες της Εθνικής Αγγλίας μετά την πρόκριση της ομάδας επί της Κολομβίας, αλλά και επί της Σουηδίας.

Στο μεταξύ, στο Ρεπίνο, τη βάση της Εθνικής Αγγλίας στη Ρωσία, η «Daily Mail» κατέγραψε την απόλυτη ηρεμία στα πρόσωπα των μελών της αποστολής. Χαμογελαστά πρόσωπα και καλή διάθεση. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είδε με ευχαρίστηση τον Τζόρνταν Χέντερσον να μετέχει κανονικά στην προπόνηση. Ο μέσος της Λίβερπουλ αντικαταστάθηκε στο ματς με τη Σουηδία, καθώς αντιμετώπισε ένα μυϊκό πρόβλημα και προς στιγμήν στο αγγλικό στρατόπεδο σήμανε συναγερμός όσον αφορά τη συμμετοχή του στον αυριανό ημιτελικό με την Κροατία, στο Λουζνικί της Μόσχας.

Στο μεταξύ, ο Τζεφ Χαρστ, που πέτυχε χατ-τρικ στον τελικό με τη Δυτική Γερμανία το 1966, μιλώντας στη «Sun» υποστήριξε ότι αυτή η ομάδα της Αγγλίας μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο. «Οπως και τότε, αυτή η ομάδα έχει υιοθετήσει έναν ξεκάθαρο τρόπο παιχνιδιού κι αυτό φυσικά οφείλεται στον προπονητή. Εμείς τότε είχαμε παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως οι Γκόρντον Μπανκς, Μπόμπι Μουρ, Μπόμπι Τσάρλτον, Τζίμι Γκριβς. Αυτή η ομάδα δεν διαθέτει τέτοιους παίκτες. Ολοι είναι νέα παιδιά που έχουν την καριέρα μπροστά τους. Ημασταν μία ομάδα ενωμένη και αυτό ακριβώς έχει πετύχει τώρα ο Γκάρεθ. Αν με ρωτούσατε πριν από το τουρνουά, θα απαντούσα πως θα ήμουν ευχαριστημένος με μια συμμετοχή στην προημιτελική φάση. Τώρα πιστεύω ότι μπορούμε αρχικά να φτάσουμε έως τον τελικό και καμία από τις άλλες τρεις ομάδες δεν θα πρέπει να μας φοβίζει. Η μοναδική ομάδα που φοβόμουν πραγματικά ήταν η Βραζιλία», είπε ο 76χρονος Χαρστ.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ υποστήριξε ότι αν η Αγγλία κατακτήσει το τρόπαιο θα είναι μεγαλύτερη επιτυχία από εκείνη του 1966. «Είναι μία εντελώς διαφορετική εποχή από τότε και πλέον τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης δημιουργούν μία άλλη κατάσταση», εξήγησε ο 48χρονος τεχνικός, συμπληρώνοντας ότι πολλές φορές έχουν συζητήσει με τους παίκτες του για εκείνη την ομάδα, με αποτέλεσμα να αποτελεί πηγή έμπνευσης για αυτούς.

Πιστοί στην παράδοση

Κι ενώ όλοι στην Αγγλία περιμένουν με ανυπομονησία τον αυριανό ημιτελικό και ονειρεύονται την Αγγλία στον τελικό της Κυριακής, στο Γουίμπλεντον αρνούνται να εγκαταλείψουν την παράδοση! Οι πιέσεις από τηλεοπτικούς σταθμούς και χορηγούς να αλλάξουν την ώρα του κυριακάτικου τελικού στο απλό ανδρών συνεχίζονται, αλλά η άρνηση παραμένει.

«Η ώρα έναρξης του τελικού των ανδρών δεν αλλάζει» είπε χθες ο διευθυντής του All England Club, Ρίτσαρντ Λιούις, ο οποίος δεν επέτρεψε τη μετάδοση του αγώνα με τη Σουηδία το περασμένο Σάββατο από τη μεγάλη οθόνη του Γουίμπλεντον, που συνέχισε να δείχνει αγώνες από το κορτ 1. «Οσοι ήθελαν, παρακολούθησαν τον αγώνα από τις συσκευές τους χωρίς να ενοχλούν τους άλλους θεατές. Κι αυτό, καθώς έχουμε ένα ισχυρό σήμα wi-fi που λειτούργησε άψογα το Σάββατο. Το ίδιο θα συμβεί και τις επόμενες ημέρες. Είμαστε ένα τουρνουά τένις, αλλά αναγνωρίζουμε ότι διεξάγεται και άλλο ένα ιδιαίτερα σημαντικό τουρνουά στο ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.

Ο Χαρτ το έριξε στο κρίκετ

Ο Σάουθγκεϊτ δεν πήρε τον τερματοφύλακα Τζο Χαρτ στην αποστολή για τη Ρωσία και αυτός προτίμησε να παίξει κρίκετ! Την ώρα λοιπόν του αγώνα Αγγλίας – Σουηδίας, ο Χαρτ προτίμησε να παίξει κρίκετ με τη Σριούσμπερι.