Μια μυστηριώδη τηλεφωνική κλήση που δέχθηκε ο 15χρονος λίγες ώρες πριν αυτοκτονήσει και ενώ βρισκόταν στο πάρτι φίλης του ίσως ήταν αυτό που τον έσπρωξε στη μοιραία ενέργεια. Ο έφηβος, σύμφωνα με μαρτυρίες από φιλικό του περιβάλλον, έφυγε από το πάρτι γύρω στα 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Από εκείνη την ώρα άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή του. Λίγο πριν αποχωρήσει δέχθηκε ένα περίεργο τηλεφώνημα ή ένα μήνυμα το οποίο, σύμφωνα με μαρτυρία, φαίνεται ότι τον τάραξε πολύ.

Για τον λόγο αυτόν στο επίκεντρο των αστυνομικών ερευνών έχει βρεθεί το κινητό τηλέφωνο του 15χρονου, ενώ θα ζητηθεί άρση του απορρήτου προκειμένου να εξεταστούν οι κλήσεις που δέχτηκε.

Την ίδια στιγμή, το κλίμα στη σχολική κοινότητα της Αργυρούπολης και στο φιλικό του περιβάλλον παραμένει φορτισμένο. Κάποια γεγονότα που είχαν περάσει απαρατήρητα λαμβάνουν πλέον άλλες διαστάσεις. Ισως αποτελέσουν τα κομμάτια για να συμπληρωθεί το παζλ μιας ιστορίας που συγκλονίζει.

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ. Μαρτυρίες γνωστών του 15χρονου περιγράφουν ένα επεισόδιο αναίτιου ξυλοδαρμού που δέχτηκε αναίτια πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο μαθητής από συνομήλικό του σε πλατεία της Αργυρούπολης. Για μια ακόμα φορά το θύμα είχε προσποιηθεί αδιαφορία και αναγκάστηκε να υποχωρήσει για να μη δώσει συνέχεια στις προκλήσεις.

Αλλες μαρτυρίες επισημαίνουν ότι το παιδί τον τελευταίο καιρό είχε κλειστεί τόσο στον εαυτό του, που εκφραζόταν με «γρίφους». Αυτό αποτυπώνεται και από ανάρτησή του στα social media: «Ορισμένες φορές το να προσφέρεις σε κάποιον μια δεύτερη ευκαιρία είναι σαν να δίνεις μια επιπλέον σφαίρα για το όπλο τους επειδή αστόχησαν την πρώτη φορά».

Στο μεταξύ, με καταθέσεις προσώπων από τον περίγυρο του 15χρονου άνοιξε ο κύκλος των ερευνών της Αστυνομίας. Χθες κλήθηκαν στο αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας οι πρώτοι μάρτυρες για να δώσουν πληροφορίες με τις καταθέσεις τους.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, λαμβάνοντας υπόψη την άσχημη ψυχολογική κατάσταση της οικογένειάς του, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη την εξέταση των μελών της οικογένειας. Προχωρούν βήμα βήμα και τις επόμενες ημέρες θα κληθούν για κατάθεση τα πρόσωπα που κατονομάζονται στις σημειώσεις του μαθητή, μαθητές και φίλοι, καθηγητές και η οικογένειά του. Προς το παρόν, οι αρμόδιοι της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν σχηματίσει εικόνα για το τι συνέβη και για το τι ήταν αυτό που οδήγησε τον έφηβο στην αυτοκτονία. Η νεκροψία-νεκροτομή, άλλωστε, δεν αποκάλυψε τίποτα καθώς δεν εντοπίστηκε κανέα σημάδι κακοποίησης.