Ο ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα συναντήθηκε την Δευτέρα με τον γραμματέα της Λέγκα και υπουργό Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι, χωρίς ωστόσο να γίνει καμιά αναφορά στα ποσά που υπεξαίρεσε ο πρώην γραμματέας του κόμματος Ουμπέρτο Μπόσι και στις σχετικές δικαστικές αποφάσεις

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, κατά την συνάντηση δεν έγινε καμία αναφορά στα 49 εκατομμύρια ευρώ που υπεξαίρεσε ο πρώην γραμματέας της Λέγκα Ουμπέρτο Μπόσι, ούτε στην απόφαση του ιταλικού ανώτατου δικαστηρίου να κατασχεθούν όλοι οι λογαριασμοί του κόμματος.

Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει τις περασμένες ημέρες έντονες διαμαρτυρίες από μέρους του ίδιου του Ματτέο Σαλβίνι. Στην ημίωρη συνομιλία του με τον Ματαρέλα, ο Σαλβίνι συζήτησε το μεταναστευτικό, την κατάσχεση αγαθών από μαφιόζικες οργανώσεις, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την κατάσταση στην Λιβύη.

Οι ιταλοί παρατηρητές υπογραμμίζουν ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας έστειλε με σαφή τρόπο το μήνυμα ότι δεν παρεμβαίνει με κανέναν τρόπο στη λειτουργία και στις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Επίσης, σύμφωνα με όσα διαρρέουν, ο πρόεδρος Ματαρέλα διατηρεί σειρά αμφιβολιών σε ό,τι αφορά την όλη στάση του ιταλού υπουργού Εσωτερικών στο μεταναστευτικό.

Οι αμφιβολίες του προέδρου αφορούν κυρίως την πρόθεση του Ματτέο Σαλβίνι, την οποία ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε την Κυριακή, να πετύχει την απαγόρευση της πρόσβασης στα λιμάνια της Ιταλίας για τα διεθνή και ευρωπαϊκά στρατιωτικά πλοία που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες.