Στοιχεία διφορούμενου αρχαιοελληνικού χρησμού είχε η νέα αναφορά του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο θέμα της επιστροφής του στην εθνική ομάδα το οποίο, παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις ένθεν και ένθεν, εξακολουθεί να παραμένει μετέωρο…

«Μίλησα με τον προπονητή μου και θα ήθελα πολύ να παίξω, όχι όμως τώρα που η ομάδα έχει εξαιρετική πορεία και νίκησε σε όλα τα ματς» είπε ο σουπερστάρ των Μπακς σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «Marca». Και συμπλήρωσε: «Εάν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχουν τραυματισμοί, θα είμαι έτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν πιστεύουν ότι θα ξαναπαίξω στην Εθνική, αλλά ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί σύντομα».

Με τη συγκεκριμένη δήλωση ο Αντετοκούνμπο ουσιαστικά αποκλείει το ενδεχόμενο της συμμετοχής του στους έξι αγώνες της δεύτερης φάση της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθούν από τις 13 Σεπτεμβρίου 2018 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2019.

Οσο για την τελική φάση, προφανώς οι Μπακς θα επιθυμούσαν να έχουν έναν πρεσβευτή τους σε διοργάνωση παγκόσμιου βεληνεκούς, χώρια που μέσα στον επόμενο χρόνο αναμένεται να κυκλοφορήσουν και τα παπούτσια που θα φέρουν το όνομά του…

«We are all bros»

Προχθές πάντως ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχαν άλλες έννοιες και ενώ τα προηγούμενα δύο χρόνια έδιναν το σύνθημα «We are all bros» μέσω του μπάσκετ, αυτή τη φορά χρησιμοποίησαν ως όχημα της συναδέλφωσης και του αγώνα κατά των διακρίσεων έναν βραδινό αγώνα δρόμου πέντε χιλιομέτρων. Η εκκίνηση δόθηκε από την παλιά γειτονιά τους στα Σεπόλια και η πομπή των περίπου 2.500 Ελλήνων και ξένων τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, όπου έδωσε τον μουσικό παλμό η ομάδα κρουστών Batala Atenas.

Για καλό σκοπό

Ολα τα έσοδα από τις εγγραφές του αγώνα θα διατεθούν για την υποστήριξη των αναγκών και του έργου του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού Κιβωτός του Κόσμου.