Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε πολύ δυνατή μάχη απέναντι στον Τζον Ίσνερ, αλλά η εμπειρία του Αμερικανού αποδείχθηκε καταλυτική στις λεπτομέρειες που έκριναν τον αγώνα υπέρ του με 3-0 (6-4, 7-6/8, 7-6/4) σετ. Ακόμη κι έτσι, πάντως, ο νεαρός Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε στο Wimbledon την κορυφαία πορεία της καριέρας του, έως τώρα, σε Grand Slam τουρνουά.

Ο Ίσνερ ήταν ένας δύσκολος -με βάση τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του- αντίπαλος, όμως και μόνο η παρουσία του Τσιτσιπά στους καλύτερους 16 αθλητές του ιστορικότερου Major τουρνουά, σε ηλικία μόλις 19 ετών, αποτελεί παρακαταθήκη για ένα λαμπρό μέλλον, ενώ η είσοδός του στο Top 30 (τουλάχιστον) της ATP είναι πια θέμα χρόνου.

Ο αγώνας Ίσνερ – Τσιτσιπά κρίθηκε σε ελάχιστους πόντους και όπως συμβαίνει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, αυτοί κατέληξαν στον πιο έμπειρο από τους δύο αντιπάλους. Ο Αμερικανός εκμεταλλεύτηκε μια ευκαιρία στο πρώτο σετ και κατάφερε να κάνει break στο σερβίς του αντιπάλου του, κατακτώντας το με 6-4.

Τα επόμενα δύο σετ οδηγήθηκαν στο tie break. Στο δεύτερο ο Τσιτσιπάς έχασε ένα set point στο 7-6, πριν υποκύψει τελικά στο τρίτο set point του Ίσνερ. Στο τελευταίο σετ ένα λάθος του Έλληνα πρωταθλητή άλλαξε τις ισορροπίες εις βάρος του και ο Αμερικανός έφτασε στο 6-3 και με την πείρα του διατήρησε το προβάδισμα που του έφερε τη νίκη.