Εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα. Πραγματικές υποθέσεις προσαρμοσμένες σε αυτοτελή διηγήματα.

Αστυνομικές ιστορίες γεμάτες ίντριγκα, αγωνία, ανατροπές, καθηλωτική πλοκή. Οι υποθέσεις παρουσιάζονται όπως ακριβώς έγιναν με τις αληθινές τους διαστάσεις.

Βασισμένα στα επίσημα αρχεία των Αρχών καθώς και σε μαρτυρίες και ομολογίες όσων πρωταγωνίστησαν στις συνταρακτικότερες ελληνικές αστυνομικές υποθέσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Η μεταφορά των εγκλημάτων σε διηγήματα και η δημοσίευσή τους αποσκοπεί όχι στο να εκθέσει τους δράστες, αλλά στο να βεβαιώσει πως μια αντικοινωνική πράξη ποτέ δεν μένει ατιμώρητη, όσο καλά και να είναι προσχεδιασμένη. Πέρα όμως απ’ αυτό μάς δίνουν ένα βασικό συστατικό στοιχείο της ταυτότητας του «κοινωνικού είναι» του τόπου μας και τούτο γιατί κάθε έγκλημα αποκαλύπτει όχι μόνο την ταραγμένη ψυχοδομή του δράστη, αλλά και τις καθοριστικές για την πραγμάτωσή του κοινωνικές συνθήκες. Αλλωστε κάθε έγκλημα αποτελεί μια απάντηση στο κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο διαπράχτηκε.

Από την άλλη όχθη, αντίκρυ στους δράστες των εγκλημάτων, κινούνται οι διώκτες τους. Είναι κι αυτοί άνθρωποι κοινοί, ίδιοι μ’ όλους τους άλλους, με προτερήματα κι ελαττώματα. Και πάνω απ’ όλα ποτέ δεν δρουν μόνοι τους. Κάθε εξιχνίαση, είναι μόχθος και τελικό έργο πολλών προσώπων που συνεργάζονται στενά μεταξύ τους, για να φτάσουν στη λύση του μυστηρίου.

Το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο στις 14 Ιουλίου ο πρώτος τόμος.