Μια σχετική ηρεμία επέστρεψε στις συνοικίες της Νάντης, στη δυτική Γαλλία, έπειτα από σειρά βίαιων επεισοδίων που ακολούθησαν το θάνατο ενός 22χρονου, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά κατά διάρκεια ελέγχου το βράδυ της Τρίτης.

Τα ξημερώματα της Κυριακής καταμετρήθηκαν και πάλι 18 πυρπολημένα αυτοκίνητα, κυρίως στη συνοικία Μπρέιγ, σύμφωνα με την αστυνομία, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν ζημιές σε κτίρια της πόλης, ενώ δεν υπήρξαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, ούτε συλλήψεις.

Ο θάνατος του 22χρονου πρυροδότησε σειρά βίαιων επεισοδίων για τέσσερις διαδοχικές νύχτες, στις λεγόμενες «ευαίσθητες» συνοικίες της Νάντης. Τα ξημερώματα του Σάββάτου η καταάσταση ήταν ήδη περισσότερο ήρεμη από τις προηγούμενες, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία καταμέτρησε 35 πυρπολημένα οχήματα σε όλη την πόλη.

Τις προηγούμενες ημέρες πυρπολούνταν περισσότερα από πενήντα οχήματα, αλλά και πολυάριθμα καταστήματα και δημόσια κτίρια σε όλη την πόλη, κυρίως παραρτήματα του δήμου, Λύκεια, σχολεία κλπ.

Το Σάββατο η οικογένεια 22χρονου που σκοτώθηκε από τον αστυνομικό, ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα θα υπάρξει παράσταση πολιτικής αγωγής, ανακοίνωσε ο Λοΐκ Μπουρζουά, δικηγόρος της μητέρας και της αδελφής του 22χρονου Αμπουμπακάρ Φοφανά. Προς το παρόν, «θέλουν να τις αφήσουν ήσυχες στο δράμα τους», πρόσθεσε.

Σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Αμπουμπακάρ Φοφανά απαγγέλθηκαν την Παρασκευή κατηγορίες για «εσκεμμένη πρόκληση τραυμάτων που επέφεραν τον θάνατο χωρίς πρόθεση» και αφέθηκε ελεύθερος υπό δικαστικό έλεγχο, όπως είχε ζητήσει ο εισαγγελέας της Νάντης Πιέρ Σενές.