Το ευρωπαϊκό πακέτο οικονομικών μέτρων που πρότειναν η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία ως αντιστάθμισμα της αποχώρησης των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις της Τεχεράνης και είναι «απογοητευτικό», δήλωσε ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

«Το πακέτο που πρότεινε η Ευρώπη… δεν ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις μας», τόνισε ο Ροχανί στον γάλλο πρόεδρο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Παράλληλα, τόνισε στον Μακρόν ότι η Τεχεράνη ελπίζει το θέμα να τεθεί στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των πέντε χωρών που απέμειναν στη συμφωνία, αύριο Παρασκευή στη Βιέννη με ιρανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο του ιρανού προέδρου, ο Ροχανί τόνισε στη Μέρκελ ότι «δυστυχώς, το προτεινόμενο πακέτο (προτάσεων) δεν έχει πρακτική λύση και συγκεκριμένη μέθοδο για τη συνέχιση της συνεργασίας και απλώς επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις γενικού χαρακτήρα, παρόμοιες μ’ εκείνες που η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει δώσει σε παλαιότερες ανακοινώσεις της».