Oλα του γάμου δύσκολα και η Εθνική Αγγλίας διεκδικεί πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ηταν μια παράμετρος που δεν είχαν υπολογίσει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, ζευγάρια στην Αγγλία όταν προγραμμάτιζαν να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης το απόγευμα της 7ης Ιουλίου 2018.

Το Σάββατο είναι η ημέρα που γίνονται οι περισσότεροι γάμοι στην Αγγλία. Μια καλή ώρα θεωρείται 3 με 4 το απόγευμα. Δυστυχώς για τους μελλόνυμφους, αύριο αυτή την ώρα θα αγωνίζεται η Αγγλία με αντίπαλο τη Σουηδία διεκδικώντας την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 1990.

Πολλοί προσκεκλημένοι ακύρωσαν την παρουσία τους στο μυστήριο, ενώ άλλοι που δεν μπορούν να απέχουν αναζητούν τρόπους για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

Το θέμα έχει λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις ώστε η Αγγλικανική Εκκλησία αναγκάστηκε να εκδώσει οδηγό καλής συμπεριφοράς για τους προσκεκλημένους, στον οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων πως όποιος από τους παρευρισκομένους στον γάμο συλλαμβάνεται να ρίχνει κλεφτές ματιές στο smartphone θα πρέπει να οδηγείται εκτός εκκλησίας.

«Γι’ αυτούς που θα παρακολουθήσουν τη γαμήλια τελετή στις 4, θα ήθελα να τους ενθαρρύνω να είναι απόλυτα βέβαιοι πως βρίσκονται στο πλευρό του ευτυχισμένου ζευγαριού και να απενεργοποιήσουν το κινητό τους τηλέφωνο εκ των προτέρων» δήλωσε στην «Ντέιλι Τέλεγκραφ» η αιδεσιμότατη Σάντρα Μίλαρ, επικεφαλής των «κοινωνικών γεγονότων» της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

«Οσοι παντρευτούν το Σάββατο, ίσως νιώσουν λίγη ένταση όπως οι άγγλοι φίλαθλοι, αλλά πρέπει να είστε βέβαιοι πως θα είναι η ομορφότερη ημέρα της ζωής σας, με πολλές αγαπημένες αναμνήσεις. Ποιος ξέρει, στις 6 ίσως να υπάρχει κάτι που θα μοιραστείτε μαζί με το υπόλοιπο έθνος».

Μπέρδεμα

Πολλά ζευγάρια, φοβούμενα πως μπορεί να μην παραστούν στον γάμο τους πολλοί από τους συγγενείς και τους φίλους τους, προσπαθούν να προσαρμοστούν στις περιστάσεις.

Ο Ματ Γέο που παντρεύεται τη Σόφι Γουντ κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να πείσει τους φίλους του, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι φανατικοί του ποδοσφαίρου, να παραστούν στο αυριανό μυστήριο. Για να τους πείσει, παρήγγειλε μεταξύ άλλων δορυφορικό πιάτο για να μπορέσουν οι καλεσμένοι να δουν το παιχνίδι στην εκδήλωση που θα ακολουθήσει μετά τον γάμο.

Το ματς όμως θα μεταδοθεί αφού θα έχει ολοκληρωθεί. Θα υπάρχουν ωστόσο παντού ταμπέλες που θα θυμίζουν στους προσκεκλημένους πως τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να είναι κλειστά ώστε να μη γνωρίζουν το σκορ, καθώς τη στιγμή του αγώνα οι μελλόνυμφοι θα ανταλλάσσουν τους όρκους τους.

Ο Γκάρι Σνοντ ευχόταν να νικήσει η Αγγλία το Βέλγιο στο τελευταίο ματς των ομίλων, ώστε το παιχνίδι των Τριών Λιονταριών στους 16 να γίνει Παρασκευή και όχι Σάββατο, γιατί διαφορετικά θα είχε προβλήματα με τη μέλλουσα κυρία Σνοντ. «Ο γάμος μου συμπίπτει με το μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου –τι έχω κάνει; Ζητώ συγγνώμη από τους άγγλους προσκεκλημένους, η πλευρά της νύφης που είναι Ουαλοί επέλεξε την ημερομηνία» έλεγε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Σνοντ. Η Ντάνι Τζόρνταν από το Ιπσουιτς ανέφερε πως ο αδερφός της ζήτησε μέσω Facebook από τη μνηστή του να αναβάλουν τον γάμο τους για την Κυριακή ώστε να μπορέσει να δει το παιχνίδι.

Πολιτικές ισορροπίες

Οι Αγγλοι έχουν προσδώσει στην αυριανή μέρα τον χαρακτηρισμό Σούπερ Σάββατο, καθώς είναι προγραμματισμένο και το Pride Parade στους δρόμους του Λονδίνου, το οποίο συμπίπτει με τις ώρες διεξαγωγής του προημιτελικού με τη Σουηδία.

Εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας θα βρίσκονται σε επιφυλακή σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσει η παρέλαση από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα, ενώ το ματς είναι προγραμματισμένο για τις 3 μ.μ. τοπική ώρα. Η αστυνομία φοβάται έκτροπα στην περίπτωση που ηττηθεί η Αγγλία και βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή. Η πρώτη νίκη των Τριών Λιονταριών σε Μουντιάλ στη διαδικασία των πέναλτι, επί της Κολομβίας, έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Ο εκπρόσωπος του Τζέρεμι Κόρμπιν επιβεβαίωσε πως ο επικεφαλής των Εργατικών συμφωνεί με την πρόταση της σκιώδους υπουργού Εξωτερικών Εμιλι Θόρνμπερι να κηρυχθεί αργία η 15η Ιουλίου, αν η Αγγλία κατακτήσει εκείνη την ημέρα το πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το 1966. «Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια ιδιαίτερη διεθνής διοργάνωση. Είναι κάτι που φέρνει τους λαούς κοντά, σε πολύ μεγάλη κλίμακα, και χρειαζόμαστε αναγνώριση σ’ αυτό και αναγνώριση της σημασίας του ποδοσφαίρου στη χώρα» είπε ο εκπρόσωπος του Κόρμπιν. Στην περίπτωση που η Αγγλία προχωρήσει στη διοργάνωση, η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερίζα Μέι δεν πρόκειται να παραβρεθεί στη Ρωσία, εμμένοντας στη στάση της να απέχει από τη διοργάνωση λόγω της δηλητηρίασης του πρώην κατασκόπου Σκριπάλ και της κόρης του στο Σάλσμπουρι.

Η παρουσία του βρετανού πρεσβευτή Λόρι Μπρίστοου στο γήπεδο, στο παιχνίδι της Αγγλίας με την Κολομβία, προκάλεσε προς στιγμήν αμηχανία στην Ντάουνινγκ Στριτ. Σε ανακοίνωσή της διευκρινίστηκε ωστόσο πως η απαγόρευση τεχνικά ισχύει για τους υπουργούς και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Οι Εργατικοί δεν έχουν επιβάλει καμία απαγόρευση στα στελέχη τους για να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια του Μουντιάλ στη Ρωσία, ωστόσο δεν έχουν διευκρινιστεί οι προθέσεις του Κόρμπιν στην περίπτωση που τα Τρία Λιοντάρια φτάσουν στον τελικό.