Δυσαρεστημένοι φίλοι των Καφετέρος, που πιστεύουν ότι η ομάδα τους αδικήθηκε από τον αμερικανό διαιτητή Γκέιτζερ, ζητούν με υπόμνημά τους που έχει συγκεντρώσει 192.000 υπογραφές την επανάληψη του αγώνα με τα Τρία Λιοντάρια. εταξύ άλλων υποστηρίζουν πως στη φάση που ο Γκέιτζερ καταλόγισε πέναλτι στον Χάρι Κέιν για ανατροπή του από τον Κάρλος Σάντσες δεν υφίσταται φάουλ.

Τονίζουν επίσης πως το «γκολ» του Κάρλος Μπάκα στην παράταση έπρεπε να μετρήσει. Βεβαίως δεν αναφέρουν ότι ο κολομβιανός παίκτης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αφού είχε διακόψει το παιχνίδι ο διαιτητής.

Στο υπόμνημα σημειώνεται πως είναι ξεκάθαρο από αυτές τις δύο φάσεις ότι ο Γκέιτζερ ευνόησε την Αγγλία και ζητείται από τη FIFA να τις επανεξετάσει ώστε να δημιουργηθεί προηγούμενο για το ευ αγωνίζεσθαι.

Είναι βέβαιο ότι το υπόμνημα των Κολομβιανών θα πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων της FIFA, όπως τόσα άλλα παρόμοια υπομνήματα που κατατέθηκαν από ομάδες που θεώρησαν ότι αδικήθηκαν.

Με ανακοίνωσή της η FIFA τράβηξε το αφτί του Ντιέγκο Μαραντόνα που μίλησε για «μνημειώδη κλοπή» των Κολομβιανών. Ο Ντιεγκίτο απολογήθηκε στη συνέχεια στη FIFA χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα όσα είχε πει μετά τον αγώνα.