«Είστε ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης, και αυτό θα σας συνοδεύει για όλη σας τη σταδιοδρομία».

Η παραπάνω φράση που χρησιμοποίησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ουκ ολίγες φορές, στις αλλεπάλληλες σκληρές, προσωπικές επιθέσεις του κατά του Αλέξη Τσίπρα ήταν ενδεικτική της στόχευσής του να καταδειχθεί στους πολίτες ότι ο Πρωθυπουργός είναι αναξιόπιστος και στον τομέα της οικονομίας αλλά και στα εθνικά θέματα και πως συνεχίζει να κυβερνάει «με ψέματα».

Βασικό μέλημα του προέδρου της ΝΔ ήταν να αποδομήσει πλήρως τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί καλής συμφωνίας στο Eurogroup. Γι’ αυτό ξεκίνησε να απαριθμεί ένα προς ένα τα επώδυνα μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα οποία, σημείωσε, θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν τους πολίτες. Εκανε δηλαδή αναφορά στο Υπερταμείο για την παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας, στην περικοπή των συντάξεων και του αφορολογήτου, αλλά και στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Και κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό ότι για όλα αυτά τα μέτρα εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, αφού δεν του είχε πει απολύτως τίποτα. «Ψέματα λέγατε πριν από τον Ιανουάριο, ψέματα λέγατε πριν από τον Σεπτέμβριο και ψέματα λέτε και τώρα» ήταν μία από τις οξείες εκφράσεις που χρησιμοποίησε με στόχο τη συγκυβέρνηση.

Για πρώτη φορά δε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης –ενδεχομένως λόγω και του δημοσκοπικού αέρα που φέρνει τη ΝΔ μπροστά με μεγάλη διαφορά, αλλά και του εκλογικού έτους που πλησιάζει –φάνηκε ξεκάθαρα ότι ήθελε να ανεβάσει τους τόνους και να κάνει μια πολύ πιο γλαφυρή ομιλία σε σύγκριση με παλαιότερες, με πολλές προσωπικές επιθέσεις.

Ετσι, επιτέθηκε με δριμύτητα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο επειδή υποσχόταν ότι θα παραιτηθεί αν μειωθεί το αφορολόγητο, καταλογίζοντάς του πως κάθεται μια χαρά στη θεσούλα του. Χαρακτήρισε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «κυβερνητικό διπρόσωπο» που άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ και τον Αλέξη Τσίπρα «αδίστακτο και βαθιά διαπλεκόμενο πολιτικό». Στηλίτευσε επίσης τις συναντήσεις του Νίκου Παππά «με τον δικηγόρο των οφσόρ».

Μολονότι η συζήτηση ήταν για την οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε πυρά στην κυβέρνηση και για τη συμφωνία των Πρεσπών, κατηγορώντας την ότι λειτουργεί «με πρωτοφανή τυχοδιωκτισμό», με αποτέλεσμα να παραδοθούν στα Σκόπια η «μακεδονική εθνότητα» και η «μακεδονική γλώσσα». Στηλίτευσε δε με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο τη διάσταση απόψεων του Πρωθυπουργού, του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά τονίζοντας πως η χώρα «έχει στο τιμόνι της μια κυβέρνηση – οπερέτα, έναν θίασο που άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ».

Πυρά για το Μακεδονικό. Αναπάντητες δεν άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τις επιθέσεις που έχει δεχτεί από τον Πρωθυπουργό το τελευταίο διάστημα, ότι φλερτάρει με την Ακροδεξιά. Η ΝΔ είναι αυτή που αποκατέστησε τη δημοκρατία στη χώρα, υποστήριξε, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ως «τον μεγάλο ευεργέτη της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα».