Ακροβατούν εντός κι εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ για τη συμφωνία των Πρεσπών στήνοντας ένα παιχνίδι με τις λέξεις. Το πρωί ο αντιπρόεδρος του κόμματος «απειλεί» να ρίξει την κυβέρνηση και το βράδυ ο πρόεδρός του εξυμνεί τον Πρωθυπουργό και πετάει την μπάλα στην εξέδρα.

Ειδικότερα, χθες το πρωί ο Παναγιώτης Σγουρίδης ανέβασε τους τόνους δίνοντας «τελεσίγραφο» στην κυβέρνηση, λέγοντας πως οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν αν δεν ψηφιστεί η συμφωνία με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. «Ρίχνουμε την κυβέρνηση αν δεν έρθει η συμφωνία με 180 και μετά ας αποφασίσει ο λαός, είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα» ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του.

Λίγο αργότερα όμως ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής «τα γύρισε», επιχειρώντας να εγκλωβίσει στα δικά του διλήμματα την αντιπολίτευση.

Υπερήφανος. Ο Καμμένος, αφού πρώτα δήλωσε υπερήφανος που συνεργάστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και μαζί κατάφεραν να βγάλουν τη χώρα από τη λαίλαπα των Μνημονίων, στη συνέχεια ενδύθηκε τον μανδύα του υπερπατριώτη χαρακτηρίζοντας ως «ψευτομακεδονομάχους» τους βουλευτές της ΝΔ και ως «κοινοβουλευτικές καβάντζες» τους βουλευτές του Ποταμιού. Μάλιστα, επιχείρησε να συμψηφίσει το Μνημόνιο με το Σκοπιανό λέγοντας πως δεν θα είχαμε βγει από τα Μνημόνια εάν ο ίδιος προσωπικά και οι ΑΝΕΛ άκουγαν τις σειρήνες των «όψιμων μακεδονομάχων», αναφερόμενος στην πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ. «Εμείς όμως δεν κάναμε τη χάρη στις πρόθυμες κοινοβουλευτικές καβάντζες του Σόρος και στην τρόικα εσωτερικού» συμπλήρωσε για Το Ποτάμι. Σε άλλη μία απέλπιδα προσπάθεια να εγκλωβίσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, υποστήριξε πως η συμφωνία για το Σκοπιανό θα έρθει προς ψήφιση με 180 βουλευτές και τότε οι «ψευτομακεδονομάχοι» θα βρεθούν σε δύσκολη θέση. «Εμείς ξέρουμε τι θα κάνουμε» δήλωσε, χωρίς όμως να συγκεκριμενοποιήσει τις προθέσεις του. Ο ίδιος φαίνεται πως ελπίζει να κερδίσει χρόνο στο ζήτημα ποντάροντας στις «καθυστερήσεις» από την πλευρά των Σκοπίων για την κύρωση της συμφωνίας. Συνεχίζει πάντως να πιστεύει πως η συμφωνία θα αργήσει να έρθει προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας επέμεινε στο «αν και όταν» έρθει η συμφωνία στη Βουλή.