Το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ υπερψήφισε την Τετάρτη με 69 ψήφους υπέρ και μία αποχή τον νόμο που επικυρώνει τη συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα για το όνομα της χώρας, μετέδωσε το MIA, το πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ.

Η αντιπολίτευση είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Ήταν η δεύτερη ψηφοφορία για τον εν λόγω νόμο αφού ο πρόεδρος Γκεόργκε Ιβάνοφ αρνήθηκε να υπογράψει το διάταγμα για τη δημοσίευσή του την πρώτη φορά που τον είχε υπερψηφίσει το κοινοβούλιο, στις 20 Ιουνίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ δήλωσε, σύμφωνα πάντα με το MIA, πως ο πρόεδρος είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να υπογράψει το διάταγμα μετά την δεύτερη ψηφοφορία του κοινοβουλίου.

«Από την ανεξαρτησία της χώρας, το κοινοβούλιο έχει εγκρίνει 897 διεθνείς συμφωνίες, από τις οποίες μόνον οι επτά έχουν ολοκληρωθεί από τον πρόεδρο», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ.

Το MIA προσθέτει πως ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως ο νόμος μπορεί να σταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης με τη δική του μόνο υπογραφή, μαζί με τον Νόμο για τη Χρήση των Γλωσσών, που ο πρόεδρος δεν έχει επίσης υπογράψει.