Οταν το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός αποκτούσε τον Σίλβιο Προτό, ουδείς ανέμενε την εξέλιξη που επισημοποιήθηκε χθες με τη μετακόμιση του βέλγου κίπερ στη Λάτσιο. Ο Προτό των 35 ετών είχε έρθει στον Πειραιά ως ο άνθρωπος που θα ξεκούραζε τον Καπίνο, αν και όταν χρειαζόταν. Τελικά, από το φθινόπωρο πήρε τα γάντια του βασικού και δεν τα ξανάβγαλε, ενώ σε γενικές γραμμές η απόδοσή του υπήρξε ικανοποιητική. Και αυτό τον έφερε στη Ρώμη και τη Λάτσιο, με συμβόλαιο μάλιστα διάρκειας τριών ετών. Θα παίζει μέχρι να φτάσει τα 40 ο έμπειρος «άσος»; Ουδείς το γνωρίζει. Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω, πάντως, είναι πως μολονότι έκανε τη μεταγραφή προκειμένου να νιώσει ασφάλεια ο νεαρός (23) Θωμάς Στρακόσα, καμιά έκπληξη δεν θα αισθανθώ αν τελικά ο Βέλγος διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη φανέλα του βασικού.

Αρωμα Κυκλάδων

Τι κι αν η Γερμανία απέτυχε οικτρά στο Παγκόσμιο Κύπελλο; Ο Οζίλ ένιωσε την ανάγκη να ξεκουραστεί, να γεμίσει μπαταρίες. Κάπως έτσι έφτασε με τη συμβία του στη Σαντορίνη και ανέβασε φωτογραφίες διακοπών στο Instagram. Και τότε έσκασε η λάβα των αντιδράσεων. Γιατί οι γερμανοί οπαδοί κατέκριναν τον χαφ που απολαμβάνει ήλιο, θάλασσα και κορίτσι, αντί να τα βάψει μαύρα (!) που η Γερμανία αποκλείστηκε πρόωρα. Παντού ο κόσμος ίδιος είναι, θα πρόσθετα.

Οταν αλλάζουν και τα αποφθέγματα!

Α ρε καψερέ Γκάρι Λίνεκερ τι σου ‘μελλε να πάθεις σε αυτό το Μουντιάλ…

Ο παλαίμαχος άγγλος ποδοσφαιριστής δέχθηκε το πρώτο χτύπημα με τον πρόωρο και αδόκητο αποκλεισμό των Γερμανών, που τον ανάγκασε να ανακρούσει πρύμναν και να ανασκευάσει την περιβόητη δήλωσή του και στο καπάκι είδε τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να λύνει τα μάγια πασών των γενεών των Λιονταριών. Κανονικά, ο πάντοτε ευρηματικός Λίνεκερ έπρεπε να βγει χθες και να πει ότι «τα πέναλτι είναι μια απλή διαδικασία στην οποία πέντε παίκτες κάθε ομάδας εκτελούν από ένα και στο τέλος χαλάει ο κόσμος και νικούν οι Αγγλοι»!

Υπερήφανος Ντουρμάζ

«Είμαι Σουηδός και περήφανος που φοράω τη φανέλα μας. Είμαι ποδοσφαιριστής. Εχω μάθει να ζω με την κριτική που μου ασκείται. Είναι μέρος της δουλειάς μας και το αντιμετωπίζω κάθε μέρα. Το να απειλούν πως θα με σκοτώσουν στέλνοντας απειλητικά μηνύματα για το παιδί μου είναι απαράδεκτο». Τάδε έφη Τζίμι Ντουρμάζ στην προπόνηση της Εθνικής Σουηδίας την επομένη της ήττας από τη Γερμανία.

Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού έχει γίνει σύμβολο αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την αντίδρασή του έπειτα από τα εκατοντάδες μηνύματα μίσους που δέχθηκε ύστερα από τη μοναδική ήττα των Σκανδιναβών στο Μουντιάλ, και χθες η συγκλονιστική ομιλία του μαζί με την ακόμη πιο συγκλονιστική ιστορία της ζωής του έγινε θέμα στον «Guardian». Ο Τζίμι Ντουρμάζ γεννήθηκε στη Σουηδία, στην πόλη Ορέμπρο, στις 22 Μαρτίου 1989. Παιδί μιας πολύ θρησκευόμενης οικογένειας Ασσυρίων. Ο πατέρας του γεννήθηκε στην Τουρκία και η μητέρα του στον Λίβανο. Ρίζες που ο ίδιος δεν έχει απαρνηθεί ποτέ. Στο σώμα του έχει πολλά τατουάζ που υποδεικνύουν την πίστη του. Είναι χριστιανός ορθόδοξος. Η επίθεση που δέχθηκε έπειτα από ένα ποδοσφαιρικό λάθος δεν ήταν… ποδόσφαιρο. Ηταν μίσος για την καταγωγή, τις ρίζες, το χρώμα του.

Kάτοικος Πλατείας ξανά

Αυτός έλειπε στο Τελ Αβίβ και στο Ταλίν, αλλά η τύχη του δούλευε στη Νέα Σμύρνη. Ενόσω λοιπόν ο Θανάσης Σκουρτόπουλος οδηγούσε την εθνική ομάδα στο πολλά υποσχόμενο 6-0 στα παράθυρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ολοκληρωνόταν η συμφωνία του με τον Πανιώνιο, τον οποίο θα καθοδηγήσει στη νέα σεζόν με την ελπίδα ότι ο Σταύρος Αλευρογιάννης, που θα τον παρουσιάσει επισήμως αύριο, θα αποδειχθεί πιο υπομονετικός και λιγότερο παρορμητικός από τον Ηλία Λιανό. Τη σεζόν 2012-13, όταν ο νυν ομοσπονδιακός προπονητής είχε ξανακαθίσει στον κυανέρυθρο πάγκο, ο τότε ιδιοκτήτης της ΚΑΕ τον σχόλασε μόλις στην έκτη αγωνιστική μετά την πρώτη ήττα (εντός έδρας από το Ρέθυμνο) ύστερα από πέντε σερί νίκες, συμπεριλαμβανομένου και του 82-60 επί του Αρη στο Αλεξάνδρειο και προσέλαβε στη θέση του τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.