«Φαρσοκωμωδία» και «προφάσεις εν αμαρτίαις» χαρακτήρισε η αντιπολίτευση τις χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου πως η συμφωνία με τα Σκόπια δεν θα κυρωθεί αν δεν ερωτηθεί ο λαός (με εκλογές ή δημοψήφισμα) ή αν δεν περάσει με αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων. Σχεδόν όλα τα κόμματα καταλογίζουν στον υπουργό Αμυνας ότι για πολλοστή φορά έστησε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου, επιχειρώντας να εμφανιστεί υπερπατριώτης, ενώ στην πραγματικότητα –όπως επισημαίνουν –το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παραμείνει στην κυβερνητική καρέκλα.

Ταυτόχρονα, τα κόμματα κατηγορούν την κυβέρνηση αλλά και προσωπικά τον Πρωθυπουργό για έλλειψη σοβαρότητας, καθώς λένε πως από τη μία ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για εξάντληση της τετραετίας και από την άλλη ο κυβερνητικός του εταίρος ουσιαστικά προαναγγέλλει εκλογές. Η συνέντευξη του Πάνου Καμμένου ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το πάγιο αίτημα της ΝΔ για εκλογές. Προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει τον Αλέξη Τσίπρα Πρωθυπουργό υπό προθεσμία και χθες επέμεινε στην προσφυγή στις κάλπες, σημειώνοντας πως η «θλιβερή εμφάνιση» του συγκυβερνήτη του τον επιβεβαίωσε απόλυτα. «Το μόνο που απομένει στον κ. Τσίπρα είναι να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών», διεμήνυσε.

Το Κίνημα Αλλαγής. Τη διάσταση απόψεων των δύο κυβερνητικών εταίρων στηλίτευσε και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας «νέα κυβερνητική φαρσοκωμωδία που εκθέτει τη χώρα» τη συνέντευξη του προέδρου των ΑΝΕΛ. Σε ανάρτησή της σημείωσε χαρακτηριστικά πως όλα γίνονται «για την καρέκλα» και ουσιαστικά και εκείνη θεωρεί ότι οι μέρες της κυβέρνησης είναι πλέον μετρημένες αφού διερωτήθηκε «υπάρχει κυβέρνηση;».

Το ΚΚΕ. Από την πλευρά του το ΚΚΕ, μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Νίκου Καραθανασόπουλου, χαρακτήρισε «προφάσεις εν αμαρτίαις» όσα υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, αφού, είπε, ο αποκλειστικός στόχος είναι «να ενταχθούν τα Σκόπια στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ». Πρόσθεσε δε πως «όλα αυτά δεν εμποδίζουν τον κ. Καμμένο να στηρίζει την κυβερνητική πολιτική και την κυβέρνηση και να υλοποιούνται τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται το τελευταίο διάστημα και με αφορμή το τυπικό κλείσιμο του Μνημονίου σε λίγες μέρες». Πυρά στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτόξευσε και η Ενωση Κεντρώων. Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως «από τη μια λέει ότι θα εξαντλήσει και την τελευταία μέρα της τετραετίας και από την άλλη αναζητεί αποστάτες στους διαδρόμους της Βουλής», καταλήγοντας στο καυστικό σχόλιό της: «Ωραία εικόνα αριστερού πρωθυπουργού».