Πάντα όταν φτάνει το καλοκαίρι, μας λούζει ένα κρύος ιδρώτας να διώξουμε τα παραπανίσια κιλά για να βγούμε «λαμπάδες» στην παραλία. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχουν όλα τα ζώδια καλές σχέσεις με τη γυμναστική!

Ο Κριός είναι αρκετά δυναμικός και ενεργητικός. Μένει προσηλωμένος στο στόχο του και ξεκινά μια γεμάτη κουραστική προπόνηση, χωρίς να ξεχνάει στιγμή το στόχο του.

Ο Ταύρος, γνωστός για τις ναρκισσιστικές του τάσεις, προσπαθεί ναι μεν να φτιάξει την εικόνα του με τη βοήθεια της γυμναστικής, τραβώντας παράλληλα τα βλέμματα. Η αλήθεια είναι πως δεν τρελαίνεται να λιώνει στα γυμναστήρια, αλλά θα το κάνει.

Ο Δίδυμος είναι γκατζετάκιας και μανιακός με την τεχνολογία. Ακόμη και την ώρα της άσκησης δε θα αφήσει στην άκρη το κινητό του, αφού θα κοιτά διαρκώς τις βοηθητικές εφαρμογές που θα του δείχνουν πόσο χρόνο έτρεξε, πόσες θερμίδες έκαψε και πάλι από την αρχή.

Ο Καρκίνος δεν είναι τόσο ενεργητικός. Δε θα τον δείτε να τρέχει και να ιδρώνει από την κορφή έως τα νύχια στο διάδρομο, ούτε να σηκώνει μανιωδώς τα βάρη. Προτιμά τις πιο ήρεμες μορφές άσκησης, με τη γιόγκα να βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών του.

Ο Λέων αν ξεκινήσει κάτι, τότε θα αφοσιωθεί σε αυτό. Ετσι και με τη γυμναστική, αν ξεκινήσει δε σταματάει με τίποτα. Ως ανταγωνιστικό ζώδιο σίγουρα θα το δεις να κοντραρίζεται στα βάρη με κάποιον επίσης ανταγωνιστικό τύπο.

Ο Παρθένος ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής, με προσεγμένη διατροφή και γυμναστική. Θα κάνει τα πάντα για να διατηρείται σε φόρμα, ενώ για να εξαφανίσει τυχόν ατέλειες μπορεί να απευθυνθεί και σε κάποιον έμπειρο personal trainer.

Ο Ζυγός θέλοει να έχει μια ρουτίνα στη ζωή τους. Αν ξεκινήσει γυμναστική, τότε σίγουρα θα την κρατήσει στην καθημερινότητά του. Αν δε χάσει μια μέρα άσκησης, τότε θα του χαλάσει όλο το πρόγραμμα.

Ο Σκορπιός ως ένα άκρως ερωτικό ζώδιο, προσέχει τη φυσική του κατάσταση και το σώμα του για να παραμένει αρεστός. Βρίσκει μάλιστα τις διάφορες μορφές άσκησης, μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσει νέους ανθρώπους και γιατί όχι, να φλερτάρει κιόλας.

Ο Τοξότης ξέρουμε πως κυνηγάει τις περιπέτειες και τις καινούριες εμπειρίες στη ζωή του. Σίγουρα δε θα το δεις να τρέχει στα γυμναστήρια και τους διαδρόμους, αλλά θα το συναντήσεις σε κάποιο βουνό να κάνει ορειβασία ή σε κάποιο ποτάμι να κάνει ράφτινγκ.

Ο Αιγόκερως παρά το φορτωμένο του πρόγραμμα, αγαπά τη γυμναστική. Πάντα θα βρει έστω και λίγη ώρα στη μέρα του για να κάνει μερικές ασκήσεις ή ένα γρήγορο τζόκινγκ.

Ο Υδροχόος δε το έχει με τη γυμναστική. Την αφήνει και τον αφήνει κι αυτή με τη σειρά της. Δύσκολα θα γραφτεί στο γυμναστήριο, κι αν το κάνει θα πάει μια δυο φορές και μετά «μη τον είδατε».

Ο Ιχθύς δεν είναι και ο τέρμα αθλητικός τύπος. Θα δοκιμάσει λίγο απ’ όλα. Ναι μεν θέλει να έχει ένα καλλίγραμμο σώμα, αλλά δεν κάνει και υπεράνθρωπη προσπάθεια για να το πετύχει.