Ανέβηκαν οι τόνοι στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας μόλις οι συγγενείς της δολοφονημένης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη αντίκρισαν τον δράστη του εγκλήματος.

«Φονιά θα πεθάνεις αφήστε με να τον σκοτώσω, σκότωσε την αδελφή μου αφήστε με…» ούρλιαξε η αδελφή της άτυχης κοπέλας ενώ η μητέρα της φώναζε προς τον κατηγορούμενο : «Μου κατέστρεψες το σπίτι φονιά, την κατάρα μου να έχεις».

Νωρίτερα ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη κινήθηκε εναντίον του κατηγορούμενου και χρειάστηκε να τον συγκρατήσουν οι αστυνομικοί για να μην του επιτεθεί . «Φέρε πίσω το παιδί μου, αλήτη» φώναζε την ώρα που ο 58χρομος συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη περνούσε την πόρτα του δικαστηρίου.

Ο έλεγχος στην είσοδο της δικαστικής αίθουσας ήταν αυστηρός ενώ χρησιμοποιήθηκε ειδικό μηχάνημα για σωματικό έλεγχο  για όσους θέλησαν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

«Καταλαβαίνουμε τον πόνο και την οργή σας» είπε απευθυνόμενη η πρόεδρος του δικαστηρίου στους συγγενείς του θύματος και τόνισε «αναζητούμε την αλήθεια και για να μπορέσουμε να απονέμουμε δικαιοσύνη πρέπει να υπάρχει ηρεμία».

Πριν από λίγο, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η πατέρας της 33χρονης εφοριακού . «Αυτός σκότωσε το παιδί μου» είπε αναφερόμενος στον κατηγορούμενο ο οποίος καθόταν στο εδώλιο σε απόσταση περίπου ενός μέτρου, μέσα σε κλοιό αστυνομικών.

Η δίκη διεξήχθη μέσα σε κλίμα έντασης, ενώ η πρόεδρος του δικαστηρίου για να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της δίκης απέβαλε από την αίθουσα τους συγγενείς του θύματος.

Πανικός επικράτησε όταν ο αδελφός της άτυχης κοπέλας κινήθηκε εναντίον του 58χρονου κατηγορούμενου. Ο νεαρός είχε μόλις ολοκληρώσει την κατάθεση του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Ήταν το στήριγμα μας. Μας καθοδηγούσε σε όλα… Ήταν φίλη , αδελφή , μάνα και πατέρας…». ανέφερε και κατεβαίνοντας από το βήμα του μάρτυρα επιχείρησε να πλησιάσει τον κατηγορούμενο ενώ οι αστυνομικοί μπήκαν ασπίδα για να τον προστατεύσουν. Την ίδια στιγμή, ο πατέρας της άτυχης κοπέλας κινήθηκε εναντίον του 58χρονου ο οποίος έπεσε στο έδαφος θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αποφύγει την επίθεση. Χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών για να μην επεκταθούν τα επεισόδια.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος είναι ο δολοφόνος. «Χτύπησε το παιδί στην καρδιά. Είναι καθαρόαιμος δολοφόνος και παμπόνηρος. Ολόκληρη η οικογένεια της άτυχης εφοριακού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η δολοφονία να συνδέεται με την δουλειά της καθώς, όπως είπαν, φοβόταν και είχε άγχος λόγω των ελέγχων και των μεγάλων προστίμων που επέβαλε η υπηρεσία της. Μάλιστα, κατέθεσαν πως οι γείτονες είχαν δει τον κατηγορούμενο, ο οποιος έμενε κοντά στο σπίτι τους , να παρακολουθεί την 33χρονη.

Η μητέρα της 33χρονης καταθέτοντας στο δικαστήριο ζήτησε να βρεθεί την αλήθεια . «Αυτό το κάθαρμα θέλω να μου πει γιατί σήκωσε τα χέρια του στο παιδί μου που δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι… Έπρεπε να του έχουν κόψει τα χέρια και 10 δισ. ποινή να του βάλετε δεν έχει αξία. Θέλω να μάθω την αλήθεια, το παιδί μου δεν είχε εχθρούς. Δεν πιστεύω ότι σκότωσε το παιδί μου για ένα κινητό και πέντε ευρώ» είπε και ξέσπασε:  «Το κτήνος δεν θέλω να το βλέπω. Κανένα ελαφρυντικό. Που το βρήκε τόσο μίσος. Δεν είναι άνθρωπος , είναι ανθρωπόμορφο τέρας. Θα ήθελα να τον σκοτώσω, να τον πληρώσω με το ίδιο νόμισμα».