Η φωτογραφία μιας κυνηγού από το Κεντάκι των ΗΠΑ που ποζάρει με το πτώμα μιας σπάνιας, μαύρης καμηλοπάρδαλης την οποία σκότωσε στη Νότια Αφρική έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Χιλιάδες χρήστες του Twitter εξέφρασαν την οργή τους εναντίον της Τες Τόμσον Τόλεϊ, 37 ετών, η οποία σκότωσε την καμηλοπάρδαλη στη διάρκεια σαφάρι που πραγματοποίησε το προηγούμενο καλοκαίρι.

«Οι προσευχές μου για ένα μοναδικό κυνήγι απαντήθηκαν σήμερα! Εντόπισα αυτή την αρσενική, σπάνια, μαύρη καμηλοπάρδαλη και την παραμόνευσα για αρκετή ώρα!», είχε γράψει σε ανάρτησή της, η οποία πλέον έχει διαγραφεί, στο Facebook η Τόλεϊ σύμφωνα με την USA Today.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, η καμηλοπάρδαλη ήταν μεγαλύτερη των 18 ετών, ζύγιζε περισσότερα από 1.800 κιλά. Κατά μέσο όρο, σύμφωνα με το National Geographic, οι καμηλοπαρδάλεις ζουν ως τα 25 έτη.

Οι φωτογραφίες της κυνηγού με το σκοτωμένο ζώο έγιναν viral μόλις πρόσφατα, αφού ο ιστότοπος Africalandpost αναδημοσίευσε την ανάρτησή της στο Twitter.

Η ηθοποιός Ντέμπρα Μέσινγκ χαρακτήρισε την Τόλεϊ «απεχθή, ανήθικη, αισχρή, άκαρδη και εγωίστρια δολοφόνο» σε ανάρτησή της στο Istagram.

Ο Βρετανός κωμικός Ρίκι Ζερβέ, γνωστός υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων, έβρισε την Τόλεϊ σε ανάρτησή του στο Twitter και κατήγγειλε το γεγονός ότι οι καμηλοπαρδάλεις είναι ένα είδος προς εξαφάνιση.

Η Τόλεϊ υπερασπίστηκε την πράξη της σε μέιλ που έστειλε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, επισημαίνοντας ότι η καμηλοπάρδαλη ανήκε σε ένα αφρικανικό υποείδος το οποίο δεν κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Η Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης είχε χαρακτηρίσει το 2016 τις καμηλοπαρδάλεις «ευάλωτα» ζώα. Ο αριθμός τους στην υποσαχάρια Αφρική έχει μειωθεί κατά σχεδόν 40% μετά το 1985, σύμφωνα με τον οργανισμό αυτό που διαχειρίζεται τον κατάλογο με τα ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Η Τόλεϊ δεν είναι η πρώτη Αμερικανίδα που προκαλεί επικρίσεις για το κυνήγι άγριων ζώων. Το 2015 είχε ξεσπάσει σάλος με έναν οδοντίατρο από τη Μινεάπολη ο οποίος σκότωσε τον Σέσιλ, ένα διάσημο λιοντάρι στη Ζιμπάμπουε.

Επίσης ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και ο αδελφός του Ερικ είναι κυνηγοί άγριων ζώων, σύμφωνα με τον πατέρα τους, τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Φωτογραφίες που είχαν τραβήξει το 2011 μαζί με τα ζώα που είχαν σκοτώσει προκάλεσαν έντονες επικρίσεις το 2016 όταν ξαναήρθαν στο φως της δημοσιότητας.