Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσής Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της οποίας υποστήριξε πωςδεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών χωρίς την έγκριση του λαού, κάνοντας πρόταση για εκλογές ή δημοψήφισμα.

Συγκεκριμένα ο κ.Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε:

Χθες είπα ότι ο κ.Τσίπρα είναι πρωθυπουργός υπό προθεσμία. Ηθλιβερή σημερινή εμφάνιση του συγκυβερνήτη του κ. Καμμένου με επιβεβαίωσε απόλυτα. Το μόνο που απομένει στον κ. Τσίπρα είναι να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών.

Απάντηση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη που δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας απομένει μόνο να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών, αλλά και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο που ζήτησε να εγκριθεί η συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό από 180 βουλευτές, δίνει με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Αναφορικά με τη δήλωση που έκανε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να εγκριθεί από 180 βουλευτές ή αλλιώς να περάσει από δημοψήφισμα ή να γίνουν πρόωρες εκλογές, το Μέγαρο Μαξίμου δίνει μια αμφίσημη απάντηση που επιδέχεται ερμηνειών. «Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνασπισμού δυο κομμάτων και λειτουργεί συλλογικά πάντοτε στα πλαίσια που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή. Όταν με το καλό η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία, η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις σε ότι αφορούν τη διαδικασία κύρωσης συλλογικά, πάντοτε σεβόμενη τις διεθνείς δεσμεύσεις αλλά και το Σύνταγμα της χώρας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Ο κος Μητσοτάκης που έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός της αντιπολίτευσης που ζητάει και προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της Κυβέρνησης, ενώ αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας, καλό είναι να σταματήσει να εκτίθεται τόσο.

Ας του θυμίσει κάποιος την παροιμία με το βοσκό και το λύκο. Στο τέλος θα έρθει ο λύκος μα δεν θα πιστεύει κανείς το βοσκό…», καταλήγει το Μαξίμου.